Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat miercuri seara ca democrat-liberalii erau cotati in decembrie "in jurul a 20%" din preferintele electoratului si se afla pe un trend crescator.

Invitat la emisiunea "La varf" de la TVR 1, moderata de Mihai Radulescu, Blaga a afirmat ca "PDL este pe un trend pozitiv" si ocupa "in ultimul timp" locul doi in sondajele de opinie. Acesta a citat un astfel de sondaj intern care cota PDL, in decembrie, "in jurul a 20%" din preferintele electoratului, in conditiile in care "PNL e in picaj".

"Un partid caruia multi ii prevesteau un drum ca al PNTCD nu numai ca nu dispare dupa scena politica, dar e si pe un trend crescator", a spus liderul PDL.

Intrebat de moderator de ce nu se merge pe ideea unificarii partidelor de dreapta, Vasile Blaga a spus ca "PDL are experienta lucrurilor bine facute din punct de vedere al unificarilor", in conditiile in care chiar democrat-liberalii sunt rezultatul unei fuziuni intre PD si PLD.

Chestionat despre inregistrarea Partidului Miscarea Populara si de perspectiva unei plecare a noi democrat-liberali catre noul partid, Vasile Blaga a spus ca nu se simte amenintat.

"Eu am trecut cu TB prin situatii si mai grave, a plecat toata conducerea partidului, in afara de Traian Basescu si de Radu Berceanu. A disparut PD, sau a castigat alegerile? Lucrurile astea sunt de mult fumate pentru PD", a spus el.

La in intrebare a moderatorului, Vasile Blaga a precizat ca nu isi imagineaza o plecare a lui Emil Boc din PDL.

In ceea ce priveste alegerile europarlamentare, pe lista candidatilor democrat-liberali nu se regaseste Elena Basescu, care "nu si-a exprimat dorinta sa candideze pe listele PDL", dar cu siguranta vor figura nume precum Theodor Stolojan, Monica Macovei sau Traian Ungureanu.

In opinia sa, Catalin Predoiu a "crescut enorm" si in acest moment "mai e depasit de doi trei oameni", iar Crin Antonescu nu va ajunge in turul doi al prezidentialelor.

Intrebat cand a vorbit ultima oara cu Traian Basescu, Vasile Blaga a raspuns: "De mult".