"Oamenii nu mai vor sa fie sefi de sectii de votare, s-au speriat. (...) Se tem de posibile anchete, fiindca nu stii niciodata ce se intampla la alegeri", a declarat Constantin Nicolescu, presedintele PSD Arges, citat de ziarul Argesul. Nicolescu sustine ca oamenii se tem ca pot "pica" in dosare similare celui in care este anchetat Liviu Dragnea, acuzat de procurorii DNA ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a presedintelui Traian Basescu.

Constantin NicolescuFoto: Agerpres

Constantin Nicolescu, presedintele PSD Arges, a declarat duminica, 26 ianuarie, ca exista dificultati in a gasi sefi de sectii de votare in toate localitatile pentru alegerile europarlamentare si referendumul pentru revizuirea Constitutiei programate pentru luna mai 2014, pentru ca se tem ca pot "pica" in dosare similare celui in care este anchetat vicepremierul Liviu Dragnea, scrie ziarul Argesul.

Potrivit publicatiei citate, Constantin Nicolescu a declarat: "Oamenii nu mai vor sa fie sefi de sectii de votare, s-au speriat. O sa avem probleme sa gasim reprezentanti pentru toate sectiile. Se tem de posibile anchete, fiindca nu stii niciodata ce se intampla la alegeri. La noi in Arges nu au fost nereguli, nu a fortat nimeni pe cineva sa mearga la vot, dar tot exista teama".

Si vicepresedintele PSD Arges Ion Manzana a afirmat ca "pe Dragnea l-au luat imediat la intrebari, dar pe Baconschi de ce nu-l ancheteaza nimeni? Doar au votat la doua secunde oamenii la Paris cand era el consul acolo si Basescu a obtinut multe voturi", relateaza Argesul.

Presedintele PSD Arges a mai spus ca PSD, PC si UNPR vor merge impreuna la alegerile europarlamentare, ca vor exista 15 locuri eligibile si ca 80% dintre candidati vor fi dintre actualii europarlamentari. "Am intrebat si in PSD Arges daca e cineva care vrea sa candideze. Nu a vrut nimeni sa fie pe lista doar asa, pe loc neeligibil. Deci vom sustine candidatii partidului fara sa fie cineva de la noi pe lista", a anuntat Constantin Nicolescu, potrivit sursei citate.

Social-democratul a declarat ca PSD Arges ii va sustine cu precadere pe Victor Bostinaru, Daciana Sarbu (fost deputat de Arges, sotia premierului Victor Ponta) si Corina Cretu (fosta consiliera a presedintelui Ion Iliescu), pentru ca au fost "cel mai aproape de judetul nostru", relateaza Argesul, care precizeaza ca PSD si-a propus sa obtina la nivel national peste 35% din voturile pentru alegerile europarlamentare.

Amintim ca vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a presedintelui Traian Basescu. Potrivit procurorilor anticoruptie, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral si falsificarea de semnaturi.

Scopul acestei actiuni ar fi fost obtinerea unei prezente de minimum 60% la votul de la referendum, care sa garanteze validarea acestuia, sustin procurorii. Pe 7 octombrie 2013, DNA a anuntat trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea, alaturi de alte 74 de persoane, iar dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Detalii aici