Partidul Miscarea Populara isi manifesta, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Victor Ponta, "revolta si consternarea fata de modul complet inuman, lipsit de minima responsabilitate, pana la limita indiferentei criminale", cu care seful Guvernului a tratat procesul de salvare a victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni. "Dorim ca cei vinovati, incepand cu dumneavoastra, sa plateasca pentru vietile Aurei Ion si a lui Adrian Iovan. Comportamentul dumneavoastra nu arata doar un dispret profund pentru viata concetatenilor sai, ci si o veritabila mostra de inconstienta si cinism criminal", sustine PMP in scrisoare.

Redam integral scrisoarea deschisa transmisa de Partidul Miscarea Populara premierului Victor Ponta:

SCRISOARE DESCHISA ADRESATA PREMIERULUI ROMANIEI,

VICTOR-VIOREL PONTA

Domnule Prim-ministru,

Partidul Miscarea Populara isi manifesta nu indignarea, ci revolta si consternarea fata de modul complet inuman, lipsit de minima responsabilitate, pana la limita indiferentei criminale, cu care ati tratat procesul de salvare a victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Ultimele dezvaluiri in acest caz arata ca, in timp ce o biata fata isi dadea sufletul, inghetata in creierii muntilor, dumneavoastra petreceati alaturi de alti membri marcanti ai Guvernului si ai PSD. Optiunea dumneavoastra, domnule Ponta, de a merge la restaurant in acele momente dramatice, lasand, astfel, de izbeliste o operatiune de salvare, fara cap si coada, nu poate fi justificata prin nimic uman.

De cat cinism este nevoie ca, in timp ce sapte romani agonizau de ore bune langa un avion umanitar avariat, unii raniti grav, dumneavoastra sa beti, sa mancati si sa radeti pe infundate la un restaurant? Toate acestea, in conditiile in care, pur si simplu, nu ati putut rata prezenta in studioul unei televiziuni, desi institutiile statului nu aveau o minima coordonare. Mai mult, ati anuntat, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca cei aflati in avionul prabusit fusesera deja gasiti, lucru de natura sa incurce si mai mult actiunile anarhice de salvare.

S-a spus de multe ori ca teleguvernati. Nu stiam exact ce faceti cand nu alergati dintr-un studio de televiziune intr-altul. Acum am aflat. Va trageti sufletul la restaurante, abandonand oameni care isi dau sufletul.

Stim ca orice demers, oricat de legitim ar fi, care sa duca la demiterea sau demisia dumneavoastra este sortit esecului. Nu aveti alt obiectiv, alt gand, decat mentinerea in functia pe care ati dobandit-o, dupa ani de minciuna si apel la ura. Stim ca nu aveti mustrari de constiinta pentru ca ati lasat fara coordonare institutii aflate in soc organizatoric. Singura dumneavoastra preocupare este sa va acoperiti urmele care ar dovedi ca prin prezenta dumneavoastra in fruntea operatiunilor de salvare, deznodamantul accidentului ar fi fost altul. Asa se explica de ce ati scos din raportul oficial informatiile care indica faptul ca aeronava fusese localizata de catre Ministerul Apararii Nationale.

Ceea ce ati facut, domnule Victor-Viorel Ponta, este echivalentul fugii de la locul accidentului sau al omorului din culpa.

Aceasta nu este o interventie politica, nu mai avem de-a face cu o dezbatere pe teme politice. Nu dorim sa castigam nimic, nu este in intentia noastra sa politizam un eveniment tragic. Este vorba doar despre viata, despre dreptate si despre revolta. Dorim ca cei vinovati, incepand cu dumneavoastra, sa plateasca pentru vietile Aurei Ion si a lui Adrian Iovan. Comportamentul dumneavoastra nu arata doar un dispret profund pentru viata concetatenilor sai, ci si o veritabila mostra de inconstienta si cinism criminal.

Doi oameni au murit cu zile, domnule prim-ministru, in timp ce dumneavoastra va savurati vinul, va mestecati linistit fructele proaspete de mare si va mandreati, conform martorilor, cum le-ati tras-o unora si altora.

In final, am o singura intrebare pentru dumneavoastra. Sunteti multumit cand va uitati in oglinda, aveti acelasi zambet satisfacut pe care il afisati la fiecare aparitie publica si care, presupun, ca il arborati si la acea cina neagra de taina cu jurnalistii acreditati la PSD?

Eugen Tomac,

Presedinte Partidul Miscarea Populara