In interiorul PNL sunt vehiculate mai multe nume pentru preluarea sefiei Ministerului de Interne. George Scutaru, Cristian David si Mihai Stanisoara sunt numele care sunt discutate la nivelul partidului, au declarat pentru HotNews.ro, surse din grupul parlamentar al PNL.

Totodata, sursele citate sustin ca la Delegatia Permanenta a PNL din 1-2 februarie este foarte posibil sa aiba loc o remaniere mai ampla a ministrilor liberali. Pe lista remaniabililor s-ar mai afla ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si cel al Muncii, Mariana Campeanu.

Unul dintre numele vehiculate pentru a prelua postul de vicepremier detinut de Daniel Chitoiu este Klaus Iohannis, actual primar al Sibiului si prim-vicepresedinte al PNL.

De altfel, Crin Antonescu a declarat marti ca la Delegatia Permanenta a PNL e posibil sa fie pusi in discutie mai multi ministri, fara a-i nominaliza insa.

De remarcat ca in interiorul PNL exista o lupta reala pentru putere intre diferitele grupari, iar Daniel Chitoiu si Radu Stroe sint priviti drept apropiati ai lui Victor Ponta/PSD.

George Scutaru, deputat PNL din 2004, are 41 de ani, este seful grupului parlamentar al liberalilor din Camera Deputatilor si vicepresedinte la Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Mihai Stanisoara are 52 de ani si este deputat de Mehedinti. A fost ministru al Apararii, atunci cand era membru PDL. In PNL s-a inscris in martie 2013.