Theodor Stolojan ar putea deschide lista PDL la europarlamentare, a anuntat, duminica, liderul democrat-liberal Vasile Blaga la Digi 24. Blaga a precizat ca inca nu a fost hotarat cine va fi cap de lista la alegerile europarlamentare din mai si ca acest lucru va fi stabilit in februarie.

"Avem parlamentari cu multa experienta, care si-au facut datoria in Parlamentul European, avem si colegi mai tineri cu care organizatiile judetene doresc sa vina pe lista. Un punct de vedere personal, pentru cand o sa-l discutam in colegiul director, eu cred ca domnul Stolojan ar putea deschide lista PDL, asa cum a facut-o si acum cinci ani de zile. E un parlamentar care si-a facut foarte bine datoria", a declarat Vasile Blaga.

"Cand dau exemple, unii s-ar putea supara. Nu pot sa nu-i evidentiez pe Monica Macovei, pe Traian Ungureanu, pe Marian-Jean Marinescu", a adaugat presedintele PDL.

El a precizat ca organizatiile judetene si-au desemnat candidatii si ca nu mai sunt aceiasi candidati de la alegerile europarlamentare din 2009.

Vasile Blaga a precizat ca, daca cele doua scrutine nu s-ar fi suprapus, ar fi indemnat electoratul PDL sa nu participe la referenduml de modificare a Constitutiei. "O sa-i incurajam sa voteze impotriva", a punctat el.