Ministrului afacerilor externe, Titus Corlatean, va participa luni la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles, pe a carei agenda se afla, printre altele, evolutiile recente din Vecinatatea Sudica a UE, cu accent pe situatia din Siria si Egipt.

"Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, va participa la reuniunea ministrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care se va desfasura la Bruxelles, luni, 20 ianuarie 2014. Pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe se regasesc subiecte de interes major pentru politica externa a Uniunii Europene. Sefii diplomatiilor europene vor avea oportunitatea de a analiza evolutiile recente din Vecinatatea Sudica a UE, cu accent pe situatia din Siria si Egipt. De asemenea, va fi evaluat stadiul negocierilor privind Procesul de Pace in Orientul Mijlociu si rolul Uniunii in acest proces. Agenda reuniunii va include si o scurta discutie privind dosarul nuclear iranian'", informeaza Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, reuniunea va prilejui si o dezbatere privind perspectivele post-2014 in Afganistan, in contextul retragerii Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) in decursul acestui an. O atentie deosebita va fi acordata evolutiilor din Republica Centrafricana si Sudanul de Sud, ca urmare a deteriorarii constante a situatiei de securitate si umanitare din aceste state.

MAE precizeaza ca discutia ministeriala privind ansamblul relatiilor Uniunii cu Federatia Rusa se va concentra pe agenda summitului UE-Rusia ce se va desfasura la Bruxelles in 27 si 28 ianuarie.