Comisia parlamentara de ancheta privind terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, ii va audia miercuri pe reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatii, potrivit Agerpres.

De asemenea, comisia va stabili si persoanele care vor fi invitate la audieri saptamana viitoare, printre care s-ar putea afla si secretarul Primariei Nana, potrivit senatorului UDMR Tanczos Barna.

La audierile de marti, primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, a declarat ca reconstituirea drepturilor de proprietate pentru terenurile agricole din zona localitatii pe care o administreaza s-a desfasurat corect.

El a precizat ca a aflat despre achizitia unor terenuri agricole de pe raza comunei de catre fiica presedintelui Basescu abia dupa ce documentele in cauza au fost aduse la Registrul Agricol pentru inscriere si ca nu a fost contactat de consilierul prezidential Adrian Radulescu.

Tot marti, in cadrul comisiei, presedintele Agentiei Domeniilor Statului, Ilie Dumitru Mitea, a declarat ca institutia pe care o conduce nu are competente in stabilirea identitatii persoanelor care sunt improprietarite cu terenuri, pentru ca listele cu potentialii proprietari vin de la primarii.

"Sunt sase protocoale cu 1.233 de hectare pentru Nana. Aceste terenuri au apartinut IAS-urilor, in 2002 au trecut in administrarea ADS, iar din aceasta administrare se repartizeaza, la cererea comisiilor locale si judetene. Stabilirea identitatii persoanei nu este de competenta noastra, aceasta vine pe o lista, anexa 23 mi se pare, in care sunt trecute toate persoanele cu suprafetele care le revin, iar noi dam total din suprafata, o repartizam comisiilor, iar comisiile improprietaresc oamenii, nu ADS", a spus Mitea, dupa audierea sa la Comisia Nana.

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat, insa, ca membrii Comisiei Nana au constatat "cateva inadvertente" intre documentele de la Prefectura Calarasi si Agentia Domeniilor Statului in ceea ce priveste persoanele improprietarite cu terenuri agricole in zona comunei Nana.