Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat luni ca USL a convenit asupra modificarii legii electorale, astfel incat Camera Deputatilor va avea 300 de membri, care vor fi alesi prin vot proportional direct.

Unul dintre obiective USL in acest an este modificarea legii electorale, cu un numar maxim parlamentari in Camera, 300, "si in care revenim la formula proportionalitatii directe, vot de liste pentru Camera Deputatilor", a spus Antonescu, intr-o conferinta comuna de presa cu Victor Ponta, Gabriel Oprea si Daniel Constantin.

In opinia sa, acest sistem de vot pe liste permite "reprezentarea la nivel politic a tuturor fortelor semnificative, pentru a permite cea mai buna reprezentare a curentelor politice cu sustinere populara".

"Noi nu prevedem numarul maxim de 300 de deputati ca sa ii dam satisfactie lui Traian Basescu, ci pentru ca e o cifra potrivita si asigura intarirea functionarii si prestigiului Parlamentului. Trecem si in Constitutie acest lucru", a argumentat Crin Antonescu.

Intrebat cati membri va avea camera superioara a Parlamentului, Senatul, Antonescu a raspuns ca nu poate preciza inca acest lucru, in conditiile in care acest lucru depinde si de adoptarea viitoarei Constitutii.

HotNews.ro scria, la inceputul anului trecut, ca USL lucra la un proiect de modificare a legii electorale pe un sistem mixt care are ca scop separarea atributiilor celor doua Camere ale Parlamentului.

La acel moment, pesedistii si liberalii porneau de la un sistem bicameral cu aproximativ 400 de parlamentari, care se bazeaza pe principiul separarii atributiilor celor doua Camere ale Parlamentului.

Mai exact, Senatul ar trebui sa aiba ca atributii, in viziunea USL, doar reprezentarea regiunilor si a autoritatilor administratiei publice locale. USL lua in calcul varianta ca fiecare judet sa fie reprezentat de catre doi senatori, astfel incat numarul maxim al reprezentantiilor Camerei Regionale sa fie in jur de 100.