VIDEO Marile decizii ale USL: Referendumul pentru modificarea Constitutiei va fi organizat odata cu europarlamentarele de la sfarsitul lui mai, alegerile prezidentiale vor fi organizate pe 2 sau 9 noiembrie

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 13 ianuarie 2014, 12:05 Actualitate | Politic


Victor Ponta si Crin Antonescu
Foto: Agerpres
 documente
(13 Ian 2014) PDF, 350KB
In prima sedinta a USL din 2014, liderii au decis organizarea referendumului pentru modificarea Constitutiei simultan cu alegerile europarlamentare de la finalul lunii mai, a anuntat luni Crin Antonescu. Pentru o prezenta mai mare la vot, acestea ar urma sa se desfasoare pe parcursul a doua zile. Liderii USL au mai decis ca alegerile prezidentiale sa fie organizate cu 45 de zile inaintea expirarii mandatului lui Traian Basescu, datele posibile fiind 2 sau 9 noiembrie.

 • Pentru a fi validat, la referendum trebuie sa voteze minimum 50% plus unul dintre alegatorii inscrisi pe listele de vot. Constitutia revizuita (vezi documentul atasat) taie multe dintre prerogativele presedintelui Romaniei. Una dintre prevederi arata ca presedintele este obligat sa il desemneze premier pe candidatul partidului sau aliantei cu cele mai multe voturi din Parlament.

Reamintim ca in luna iunie 2013, presedintele Traian Basescu anunta ca ar putea declansa un nou referendum pentru modificarea Constitutiei prin care sa ceara Parlament unicameral cu maximum 300 de membri, practic o repetare a referendumuli valid din 2009, daca USL nu va introduce aceste prevederi in propriul proiect de modificare a legii fundamentale.

Legile in vigoare nu interzic organizarea a doua referendumuri concomitent.

De remarcat ca, desi la finalul anului trecut, in contextul tensiunilor din alianta, presedintele PNL Crin Antonescu afirma ca nu va mai aparea in conferinte de presa alaturi de presedintele PSD Victor Ponta, exceptie facand situatiile deosebit de importante, la conferinta de luni liderii principalelor partide din USL s-au afisat impreuna.

Intrebati daca isi mentin declaratiile de la finalul lui 2012, prin care se acuzau reciproc de minciuna - acuzatii care de altfel au stat la baza deciziei de a nu mai aparea impreuna in public - Antonescu a precizat ca isi mentine "ideea ca ar trebuie sa fie desemnat un purtator de cuvant, altfel exista riscul sa dam raspunsuri cu nuante diferite", subliniind ca va continua sa apara alaturi de Ponta "cu prilejul unor decizii importante, ca acestea".

Principalele declaratii facute de Crin Antonescu:

 • Am luat o serie de decizii foarte importanta la aceasta prima reuniune oficiala a USL, la inceputul unui an foarte important.
 • Primul proiect, major, modificarea Constitutiei, ramane o prioritate. Practic noi am incheiat acest proces de modificare si ramane ca observatiile, avizele, in sens generic, de la alte institutii, sa vina pe forma finala a proiectului.
 • Deja din 27 ianuarie comisia e convocata si pana la mijlocului lui martie, cand se intalneste Comisia de la Venetia, aceasta forma va fi incheiata.
 • In ideea ca majoritatea parlamentara a USL va vota Constitutia, ramane problema referendumului. Am decis sa-l organizam cu alegerile europarlamentare de la sfarsitul lui mai.
 • Alte obiective sunt modificarea legii electorale, numar maxim parlamentari in Camera - 300 - si in care revenim la formula proportionalitatii directe, vot de liste pentru Camera Deputatilor.
 • Acesta permite reprezentarea la nivel politic a tuturor fortelor semnificative, pentru a permite cea mai buna reprezentare a curentelor politice cu sustinere populara.
 • In legatura cu data alegerilor prezidentiale, decizia noastra e sa le organizam cu 45 de zile inainte de expirarea mandatului presedintelui.
 • Nu se stirbeste nicio zi din mandat, este normal sa nu lasam spre sfarsitul lui decembrie alegerile, pentru ca tranzitia de mandat sa se poata face imediat dupa expirarea mandatului si in conditii de pregatire normale.
 • Alegerile europarlamentare - am decis sa lucram la o platforma comuna, indiferent ca vom participa pe liste separate, un program comun, pentru pozitii comune in domeniul politicilor europene, pentru sustinerea intereselor Romaniei.


Principalele declaratii facute de Victor Ponta:

 • Avem patru pachete de decizii adoptate azi, care au legatura cu anuntarea pentru 2014 a principalelor obiective politice, cu mesajul clar ca USL nu a uitat nici adversarul nostru comun - regimul Basescu - nici obligatiile fata de cei care ne-au votat.
 • Doua dintre pachete - reforma institutionala, Constitutia, legea pentru alegerile parlamentare, a doua  - platforma comuna pentru europarlamentare, desi pe liste si grupuri separate, trebuie sa avem o conduita comuna.
 • Inca doua pachete - prioritati parlamentare.
 • Vom pune la dispozitia publicului toate detaliile legate de afacerile imobiliare ale presedintelui.
 • Grupurile noastre sunt pregatite sa revoteze legile blocate de presedinte - legea privind cumpararea terenurilor, care include conditii extrem de importante pentru ca romanii sa aiba dreptul si sprijinul pentru a cumpara terenuri
  Legea privind energia regenerabila - care face ca facturile sa nu creasca, trebuie sa o votam.
 • Parteneriatul public-privat, care priveste oportunitile de dezvoltare a infrastructurii, legea minelor, care priveste toate tipurile de exploatari, exista in Parlament o initiativa pe care o sustinem in totalitate, garantarea dreptului la libera exprimare.
 • In noul Cod e un articol care este considerat ca limitand dreptul la libera exprimare - cu ministrul Justitiei, informam si CE, si CSM, pentru a nu se considera o lege care tine cu presa impotriva justitiei.
 • Am discutat despre relansarea activitatii politice in USL, in ce priveste protocolul de colaborare, speranta usor naiva de a mai opri discutiile din presa, precizam foarte clar ca candidatul la prezidentiale e dl Antonescu.


 • Faptul ca la nivel parlamentar liderii nostri vor avea in mod institutional o intalnire in fiecare luni, pentru a discuta punctele aflate pe agenda Senatului si Camerei.
 • Grupurile parlamentare vor vota in comun toate proiectele, daca nu exista consens pe un proiect, la nivel politic intervenim si luam decizie.
 • Aplicarea prevederilor actuale din acordul USL, aliantele cu PDL sunt interzise prin acorduri intre noi.
 • Ne obligam ca in perioada imediat urmatoare - maine ne intalnim cu reprezentantii din Ilfov, pentru a rezolva problema - in toate judetele oamenii care au votat USL trebuie sa stie ca sunt condusi de majoritati USL.
 • Tot ceea ce in cadrul USL au reprezentat subiecte de discutii, vreau sa le solutionam de azi. Mesajul este acela ca USL s-a format ca sa schimbe regimul Basescu, sa guverneze bine tara, si pentru aceste motive trebuie sa fim uniti si trebuie sa le ducem la bun sfarsit.
 • Pachetul institutional, pentru Romania in Europa, de prioritati parlamentare si guvernamentale si pachetul de relansare a USL - astea sunt toate deciziile.


Intrebari:

1. Cand ar urma sa aiba loc alegerile prezidentiale?

Ponta: La inceputul lui noiembrie, 2 sau 9 noiembrie.

Conform ultimei decizii a CCR, care a sugerat ca e necesara prezenta cat mai importanta, in mod normal organizam sambata si duminica alegerile europarlamentare.2. Mai e nevoie de referendumul anuntat de Basescu?

Ponta: Sa faca ce vrea. Banuiesc ca vrea referendum ca sa isi ajute candidatii.

Antonescu: Noi nu prevedem numarul maxim de 300 de deputati ca sa ii dam satisfactie lui Basescu, ci pentru ca e o cifra potrivita si asigura intarirea functionarii si prestigiului Parlamentului. Trecem si in Constitutie acest lucru.

3. La Senat cum vor fi alegerile?

Antonescu: Vom vedea, e o chestiune de adoptare a Constitutiei, nu putem preciza acum.

Ponta: Am luat act ca toate obiectiile PDL la descentralizare au fost respinse, Curtea a spus ca intrinsec e o problema, asteptam motivarea, sa vedem daca modificam Constitutia sau legea.

O mai mare descentralizare, apropierea de oameni, oamenii se conduc mai bine de la Cluj, Iasi, decat de la Bucuresti, ca in statul comunist, toate acestea raman obiective fundamentale

In functie de cum spune Curtea sa face, asa o sa facem.

In proiectul de modificare a Constitutiei se introduc regiunile administrative in mod sigur.

Curtea a respins obiectiile PDL, vedem ce facem cu intrinsecul si in functie de ce spune motivarea asa procedam, dar principiul descentralizarii evident ca nu-l abandonam.

4. Ii veti cere doamnei Firea sa revina?

Ponta: Pai nu a plecat, nu i-am aprobat demisia, avem nevoie de ea in PSD si trebuie sa ramana alaturi de noi.

I-am inteles nemultumirea si maine avem obligatia sa solutionam problema de la Ilfov, sa fie asa cum au votat oamenii, USL.

5. Despre referendum si europarlamentare 

Ponta: Discutam despre o europenizare a Romaniei, care trebuie sa iasa din acest regim autocrat si desuet.

Antonescu: Principala noastra preocupare este cea legata de alegatorul roman.

Nu cred ca estompam tema europarlamentarelor, ci dimpotriva o potentam.

E preferabil suprapunerii cu alegerile prezidentiale, si ne luam riscul acesta, pe prag de 50%, dar e mai corect asa, la prezidentiale e foarte bine ca toata lumea sa stie exact care sunt atributiile presedintelui, sa nu adoptam o Constitutie care nu se aplica cinci ani.

Cred ca Bruxelles, Comisia Europeana, nu are ce obiectiuni majore sa opuna, si in practica europeana s-a mai intamplat, iar cele doua teme nu se oculteaza una pe cealalta.

6. Despre alegerile prezidentiale

Antonescu: Modificam Constitutia, e normal ca trebuie supusa validarii cetatenilor, trebuie sa o facem. Vom face toate eforturile sa discutam miza reala si modificarile adevarate din Constitutie, nu toate minciunile propagandistice, si sa ii facem pe cetateni sa inteleaga ca miza referendumului e modul in care se va organiza viata politica in urmatorii ani.

7. Care este numarul alegatorilor in acest moment?

Ponta: O sa spuna dl Stroe dupa ce actualizeaza listele.

Ziua a inceput cu date foarte bune, inflatia 1,55%, (Antonescu - "mica rau"), asta inseamna ca pensiile cresc mult mai mult decat inflatia.

Campania va tine 30 de zile.

Exista un mare interes si sprijin la nivel european pentru o prezenta cat mai crescuta la alegerile europarlamentare, asta inseamna ca pentru fortele extremiste, din democratii traditionale, ar putea fi un vot mai mic.

Nu mai suntem debutanti in Europa, suntem dupa Polonia cea mai mare tara si trebuie sa jucam un rol pe aceeasi masura.

8. Despre modificarea protocolului USL

Antonescu: Se modifica doua articole, unul care spune candidatul va fi dl cutare, si articolul care spune candidatul pentru premier, care e caduc, spune foarte clar ca premierul, sustinut de USL, e dl cutare.

Se adauga doua articole, constituirea consiliului parlamentar al USL, liderii grupurilor, si acea adaugire care vorbeste ca atunci cand exista lucruri neclarificate, nu e consens, se recurge la decizia conducerii centrale a aliantei.

Sunt niste clarificari.

9. Va exista si un pact de neagresiune pentru campania electorala la europarlamentare?

Antonescu: E important sa vedem care sunt angajamentele comune, vor fi o serie de optiuni comune si ele sunt foarte importante

Vor fi scrise, vom avea si o referire la aceasta conduita in campania electorala.

Elaboram si un cod de conduita in general in interiorul coalitiei, va fi gata in cateva zile, si care porneste de la datele initiale, fondatoare ale coalitiei.

10. Vor fi sanctionati cei care isi vor ataca colegii de alianta?

Antonescu: Da, acesta e spiritul.

11. Va mentineti declaratiile prin care va acuzati reciproc de minciuna?

Antonescu:
Noi am facut invitatia de a veni astazi pentru a prezenta datele de astazi si sper ca nimic nu e neclar.

Ponta: Eu credeam ca o sa ma intrebe daca cred in Dumnezeu.

Antonescu: Pesemne ca nu vom avea din varii motive prilegul de a aparea zilnic, eu mentin ideea ca ar trebuie sa fie desemnat un purtator de cuvant, altfel exista riscul sa dam raspunsuri cu nuante diferite.

Este o chestiune de administrare si organizare.

Aparem impreuna cu prilejul unor decizii importante, ca acestea.

12. Ce solutie juridica ati gasit pentru organizarea referendumului, de vreme ce presedintele poate prelungi aplicarea referendumului?

Ponta: Constitutia prevede ca in maxim 30 de zile de la adoptarea legii de modificare a Constitutie, aceasta se supune aprobarii populatiei prin referendum.

Sunt convins ca presedintele va respecta un text foarte clar din Constitutie.

13. Despre vizita subsecretarului de stat american Victoria Nuland si despre influenta politicului asupra justitiei

Ponta: Cred ca se referea la dl Basescu, care a spus ca are cheile justitiei, ca suna procurori, eu m-am uitat la B1 si asa am inteles.

A fost o vizita foarte buna, are legatura cu un subiect care fiind de competenta CSAT e evident confidential, si e ilegal sa discutam orice fel de detaliu.

14. De ce mergeti la europarlamentare pe liste separate?

Ponta: Pentru ca nu ne batem pe acelasi electorat.

Noi nu avem adversari politici, doar nu o sa ne batem cu gruparea consilierilor prezidentiali sau cu PDL, noi avem un singur dusman, absenteismul.

Antonescu: USL are intre componentele sale un partid de stanga si unul de dreapta. O campanie sustinuta, intensa, poate chiar nefarsita, a incercat in continuare sa spuna ca PNL nu mai e un partid de dreapta.

Pentru clarificarea imaginii, pentru demontarea propagandei neobosite e foarte bine ca fiecare sa ne definim identitatea, ceea ce nu inseamna ca nu putem avea obiective comune sau ca USL isi inceteaza activitatea.

15. Despre nemultumirile primarilor

Ponta: Dl Voiea a explicat ca Romania trebuie sa respecte sistemul fiscal, ca am anuntat din timp toate modificarile, sunt primari care nu s-au pregatit din timp, ii sprijinim.

Noi nu putem sa nu avem date foarte clare, sa nu patim ce a patit Grecia, Suntem intr-o directie buna, cu deficitul, cu cheltuielile, trebuie sa respectam cu totii sistemul.

Ministerul Finantelor si Bugetul vor oferi tot sprijinul astfel incat primarii sa stie sa-l aplice.

16. Despre legea descentralizarii

Ponta: Daca toti judecatorii CCR au spus intr-un fel, inseamna ca au dreptate, si asa vom face.

Nu am discutii cu judecatorii de la CCR..


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11069 vizualizari

 • -30 (46 voturi)    
  siga (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:10)

  Mazeta [utilizator]

  Fraților, să nu ne grăbim! Haideți să vedem ce zice Președintele, dacă trebuie să mergem la vot sau nu.
  • -24 (32 voturi)    
   Subtil. Nota 10 ! (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:19)

   VelmaKelly [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   hehehe
  • +42 (48 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:21)

   [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   • -24 (24 voturi)    
    Si ce are, (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:23)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui

    Dragnea cu referendumul?
    • +24 (24 voturi)    
     o nimica toata (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:36)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     ca l a organizat si a permis fraudarea lui, asa cum am spus o nimica toata..
     • +8 (8 voturi)    
      E bine! Razvan Ungureanu va fi Presedinte! (Luni, 13 ianuarie 2014, 17:12)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      Avand in vedere ca MRU este doar la cateva procente de Cacarau, e doar o chestiune de timp ca sa-l depaseasca. De indata ce va deveni oficial candidatul dreptei, MRU va fi si peste Ponta in cateva luni. Asteptati si nadajduiti!!!
  • +22 (26 voturi)    
   Voi? (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:28)

   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Hopa! Voi uslamistii criticati solidaritatea??!! Si daca l-am asculta pe presedinte am fi mai rai decit voi, cei care ati ascultat de indemnul USL-ist in vara 2012?
  • +23 (25 voturi)    
   Sondaj: "Noua Constitutie e deja respinsa" (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:29)

   dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Este evident din urmatorul sondaj, pe care va recomand sa-l accesati, ca Noua Constitutie a Romaniei va fi respinsa la scor indiferent de prezenta la vot
   Vezi: http://pdp11.byethost12.com/constitutie.php

   Motivul respingerii este explicat amanuntit pe situl lui Iliescu:
   ( vezi: http://ioniliescu.wordpress.com/2013/05/11/giulio-andreotti/#comment-17393 )

   In rezumat, noua Constitutie nu permite decit trei variante pentru prezidentialele din 2014:
   1) Victor Ponta presedinte, Antonescu premier.
   2) Antonescu presedinte, Victor Ponta premier.
   3) Altcineva presedinte (o persoana care nu va avea nici o putere atita vreme cit nu este liderul PSD sau PNL), Ponta premier, Antonescu presedintele senatului.

   Deci, ce zice noua Constitutie se rezuma astfel:

   "Ori Ponta sau Antonescu presedinte ori presedintele o marioneta in mina lui Ponta si Antonescu"
   • +25 (27 voturi)    
    Nr. max. 300 deputati <> parlament de 300 oameni!! (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:54)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    Citat: "Antonescu: Noi nu prevedem numarul maxim de 300 de deputati ca sa ii dam satisfactie lui Basescu, ci pentru ca e o cifra potrivita si asigura intarirea functionarii si prestigiului Parlamentului. Trecem si in Constitutie acest lucru."

    Asta este o smecherie electorala care are ca scop inducerea in eroare a votantilor facindu-i sa creada ca U$L a ajuns la ideea lui Basescu (nepusa in practica de acesta) de parlament unicameral cu maxim 300 membri.

    In realitate, noul parlament va fi tot bicameral cu o camera a deputatilor mai mica ca acum, doar 300 componenti, dar senatul va ramine si nu se stie exact citi membri va avea, putind ajunge usor la 150 asa ca noul parlament va putea depasi 450 persoane deci va fi undeva aproape de cel de pina in decembrie 2012. Cu alte cuvinte, nu exista nici o schimbare radicala. Avem de-a face cu un simplu truc electoral.
    • -8 (12 voturi)    
     nu orice schimbare e buna (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:13)

     Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     s-a facut vot uninominal, "sa votam pe cine vrem noi" s-a dovedit o mare greseala
     s-a cerut un sistem in care sa mearga in parlament doar cine castiga colegiul dintr-un singur tur, s-a dovedit ca ar fi fost o mare greseala, pdl ar fi fost reprezentat doar de tomac
     se cere un parlament unicameral cu 300 de parlamentari, eu nu vreau sa asistam la o noua greseala
     • -10 (10 voturi)    
      Referendum pt. Constitutie decis pe caz de Nuland (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:56)

      dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

      Referendumul pentru noua Constitutie a fost decis peste noapte la nervi pe caz de vizita lui Nuland in Romania, adusa de Basescu sa-l traga de urechi pe Ponta.

      Ce valoare poate avea o asemenea Constitutie hotarita intr-o Duminica dupamasa din cauza vizitei unui emisar american nu foarte serios (Nuland) specializat in impartit mincare protestatarilor din Ucraina, baut vin in beciurile din Basarabia, mintit despre cauza atacului de la Benghazi, dat declaratii universal valabile ca "dorim democratie" si cite si mai cite.
     • +4 (6 voturi)    
      daca calculezi, reducerea USL e tzeapa (Luni, 13 ianuarie 2014, 14:27)

      jescu [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasu' Spirala

      Daca calculezi bine reducerea la 300 de deputati inseamna parlament aproximativ tot ca in 2008, deci nici un progress :)

      Parlamentul in 2004-2008 (479 parlamentari):
      137 senatori
      332 deputati

      Parlamentul din 2008(583 parlamentari):
      176 senatori
      407 deputati

      Parlament propus in 2013(476 parlamentari) :
      176 senatori(n-au zis ca se reduce numarul)
      300 deputati

      Deci e la fel ca in 2008: 476 vs. 479 (3 in minus nu conteaza).

      Adica USL ne propune un referendum ca sa fie tot atati parlamentari ca in 2008. Defapt nu e nici un progres fatza de 2008. Si numarul a crescut fara referendum :)
      • +5 (5 voturi)    
       scuzati greseala (Luni, 13 ianuarie 2014, 15:04)

       jescu [utilizator] i-a raspuns lui jescu

       in 2004-2008 au fost defapt mai putini parlamentari, pare ca 469(nu 479 cum am adunat eu). In conditiile astea propunerea noua are mai multi parlamentari ca atunci: 476 vs 469.

       Scuzati greseala de aritmetica.
    • -14 (14 voturi)    
     Ba eu (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:26)

     xrogo [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     cred ca Senatul va avea 300 senatori,ce parere ai,daca tot ne dam toti cu parerea se poate orice.
     • +6 (12 voturi)    
      Basescu mai are dreptul la 2 mandate! (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:48)

      dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

      Dupa adoptarea noii Constitutii (situatie extrem de improbabila) Curtea Constitutionala poate foarte bine decide ca Basescu mai are dreptul la doua mandate atita vreme cit precedentele s-au desfasurat conform altei Constitutii care a devenit invalida.
   • +15 (17 voturi)    
    sau (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:04)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    un antonescu amorf, inert, somnabul, la cotrocesti, tonta pleaca in iatlia cand vrea muschiul lui, adica dupa pa vizita oficiala in brazilia.

    in rest, va fi o liniste de mormant peste tzarisoara, o ieopca de aur, a doua si cea mai cea.

    sfat: scapa cine poate.
   • +5 (5 voturi)    
    Nu sunt de acord ca ... (Luni, 13 ianuarie 2014, 14:40)

    Florin J. [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    un presedinte ales ar putea sa nu aiba nici o putere.
    Rolul principal al presedintelui fie ca este simpatizant psd sau pdl (fiindca membru de partid, prin lege, nu mai poate fi pe perioada mandatului) este acela de a se pune ca ultima reduta in calea adoptarii unor legi strambe, neconstitutionale sau nedrepte pentru contextul actual - cel putin asta e teoria.
    • +4 (4 voturi)    
     Noua Constitutie (Luni, 13 ianuarie 2014, 15:15)

     proletara [utilizator] i-a raspuns lui Florin J.

     iar vor sa faca ceva in graba baieteii acestia ?? mai draga, dezbatere publica, sa cugetam si noi, poporul cum e mai bine !
   • +6 (6 voturi)    
    pumnul in masa! (Luni, 13 ianuarie 2014, 15:16)

    cinic [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

    ori nu consulta comisia de la Venetia, ori dau cu pumnul in masa ca sa termine exeminarea cand vrea kkrau.
    Intre 15 martie si inceput de mai Comisia trebuie sa -si spuna parerea [si ce se intampla cu modificarile dorite de Comisie?].
    curat constitutional da' umfla-l zise Caragiale.
  • +6 (6 voturi)    
   Lasa-ne... (Luni, 13 ianuarie 2014, 14:00)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   stim deja ca tu si cu fratii tai va supuneti orbeste felixului.
  • +5 (5 voturi)    
   VOTATI IMPOTRIVA USL - VOTATI NU (Luni, 13 ianuarie 2014, 15:47)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   solutia e simpla: cei care vor merge la vot trebuie sa voteze impotriva Constitutiei USL si impotriva candidatilor PNL si PSD.

   Constitutia USL face ca toata puterea pe care o are actualul Presedinte al Romaniei sa se transfere la PSD si la Victor Ponta...ceea ce ar fi un dezastru pt Romania
   • +3 (3 voturi)    
    boicot! (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:38)

    cinic [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    BOICOT!
    Iar europarlamentarele NU se pot tine in doua zile (trebuie simultan in toate tarile UE).
   • +1 (1 vot)    
    In primul rand ... (Luni, 13 ianuarie 2014, 23:54)

    Florin J. [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    trebuie explicat ca in contextul guvernarii actuale si a lipsei de transparenta in procesul "dezbaterii" proiectului de modificare a constitutiei,

    NOI CETATENII, NU PUTEM AVEA INCREDERE

    ca aceste modificari vor aduce progres si nu vor servi unor interese obscure prin efecte date de vicii insesizabile (pentru cetateanul obisnuit) si plasate cu buna stiinta in textul acestor modificari.
    In alta ordine de idei cum naiba putem vota fara sa citim ce votam? E ca si cum am semna un contract fara sa-l citim.
  • +1 (3 voturi)    
   ADIO Romania (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:47)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   daca aceasta Constitutie facuta de USL va trece...PSD-ul va fi mai puternic decat in perioada infractorului Adrian Nastase iar presedintele tarii va fi un neica nimeni fara nicio putere

   PLECATI DIN TARA ASTA CAT INCA SE MAI POATE
   • +1 (1 vot)    
    ei na................... (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:56)

    oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    alta solutie nu gasesti????
  • +1 (1 vot)    
   La europarlamentare merg (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:22)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   La referendum nu am de ce. Politicieni nostri nu le respecta.
 • +32 (32 voturi)    
  la referendumul (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:13)

  mos ion roata [utilizator]

  pentru modificarea Costitutiei contati pe un vot impotriva din partea mea.Merci.
  • +15 (17 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:22)

   [anonim] i-a raspuns lui mos ion roata

  • -7 (9 voturi)    
   Stii (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:26)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui mos ion roata

   ce mult conteaza?
   • +8 (8 voturi)    
    orice vot conteaza (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:38)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    si POSIBIL sa fie 70 %..care vor spune NU..atunci dilemma MAXIMA !
   • +1 (1 vot)    
    Se anunta vremuri tulburi: (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:38)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Ministerul de Finante isi face stocuri de hartie igienica Ministerul doreste achizitionarea a 8.000 de role avand suluri de 145 de metri lungime si 9,5 centimetri latime, iar diametrul cartonului de sustinere, de 8 centimetri. De asmenea, s-a solicitat ca hartia sa fie din celuloza alba, in doua straturi. Nu in ultimul rand, in scrisoarea de intentie se mai specifica faptul ca hartia trebuie sa fie perforata, astfel incat sa se rupa usor.
 • +9 (21 voturi)    
  sa fim seriosi (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:23)

  ValentinV [utilizator]

  La ultima modificare de Constitutie au aranjat voturile cum au vrut, ca sa treaca, nu va fi altfel nici acum, va trece oricum.
  Prezenta va fi oricum slaba.
  Eu nu mai merg la vot ca nu am de ce (pentru europarlamentare), dar rezolva el Dragnea si ai lui cu cvorumul.
  Vor reduce numarul de parlamentari la 300? Ma indoiesc ca da..
  • +1 (1 vot)    
   Romania are nevoie de (Luni, 13 ianuarie 2014, 15:39)

   proletara [utilizator] i-a raspuns lui ValentinV

   Parlament unicameral, cu maximum 300 de membri. Un nou referendum ar fi practic o repetare a referendumuli valid din 2009. Sa fie pus in practica cel din 2009, s-au cheltuit multi bani cu prea multe Referendum-uri Usl !! ..nu mai avem piele de jupuit...Toti politicientii fara o meserie , au obtinut locuri de munca in actualul Perlament premiat, la nivel mondial ! Daca scriu aici lista impostorilor din parlament.. nu-mi ajunge spatiul ! Oricum noi, cei ce scriem aici ii stim pe incompetenti .. Din pacate cei multi si tinuti departe de educatie nu stiu si vor merge ca in turma , manati de cei ca Dragnea. EDUCATIE, SANATATE, PARLAMENT cu un numar mai mic In tara asta nu mai sunt BARBATI ?? Au ramas numai smecherii ??..
 • +24 (24 voturi)    
  Sfidare si bataie de joc (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:26)

  Daniels22026 [utilizator]

  Asta e sfidare directa a referendumului cu 300 de parlamentari. Domnul Crin Antonescu vrea numai in Camera Deputatilor 300. Deci in total vor fi peste 400. Plus alte smecherii ... de fapt nu se doreste nimic. E bataie de joc.
 • -12 (18 voturi)    
  Sa fie clar... (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:34)

  taticutu [utilizator]

  Eu nu stiu ce modificari se aduc Constitutiei,insa stiu ca TREBUIE sa votez impotriva. Mai astept sa vad ce spune clarvazatorul nostru de Presedinte,ca eu nu pot gandi cu mintea mea,am nevoie de un far conducator. Nu trebuie sa le facem jocul lor; constitutia actuala este foarte buna,n-ati vazut cum a folosito Presedintele nostru ? Ne trebuie o Constitutie cu care sa ne jucam cu ea,nu sa ne impuna reguli. Daca se modifica,ce mai face scumpa noastra Curte Constitutuionala ? Deci cuvantul de ordine : NU !,dar sa mai asteptam putin sa vedem ce ne spune si Conducatorul Statului...sa nu facem vreo gafa...
  • +2 (2 voturi)    
   <br> (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:41)

   cinic [utilizator] i-a raspuns lui taticutu

   daca un partid de extrema dreapta ia 16 mandate si celelalte iau max. 15, alde Vadim devine AUTOMAT premier. Asta vrei? asta o sa ai, daca la atat te duce neuronul.
   daca parlamentul interzice o publicatie, CCR nu mai are voie sa se pronunte! Asta vrei? asta o sa ai.
 • +28 (28 voturi)    
  Firea si logica lui Ponta (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:34)

  Marius2345 [utilizator]

  "4. Ii veti cere doamnei Firea sa revina?
  Ponta: Pai nu a plecat, nu i-am arpobat demisia, avem nevoie de ea in PSD si trebuie sa ramana alaturi de noi."

  Asa o fi la PSD: demisia se aproba????

  Eu stiam ca demisia este un act unilateral: eu demisionez si tu iei act de decizia mea. Daca o aprobi sau nu, mi se rupeeee!..... Ca si lui Pinnocchio, dealtfel.....
 • +16 (16 voturi)    
  despre ce vorbim ca si prioritati? (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:43)

  Dpopa [utilizator]

  Dragii mei, eu nu am auzit o vorba despre bunastarea natiei, despre poporul roman, daca el reprezinta o prioritate pentru al doilea om in stat si pentru seful guvernului...Am inteles ca este important sa lupte impotriva lui Basescu dar nu cred ca de asta au fost votati, e un pretext pentru fraieri sa le dea votul in continuare...au fost votati pentru a ne asigura noua, celor ce muncim cinstit in tara asta si nu furam ca alti emanati ai anilor trecuti, un trai mai bun, mai decent, fara spagi, fara coruptie in general si fara corupti, cu o justitie solida si nepartinitoare...Oare cat timp o sa mai ascult doina plina de jale a lui Ponta referitoare la cat de rau este Base, m-am saturat, vreau un guvern care sa nu doarma noaptea de grija cetatenilor, de grija dreptatii, plini de initiative si reprezentativ pentru noi nu pentru hoti si manelisti...
  Dragii mei, voi ce ati inteles, ca eu nu ma simt reprezentat de cei care au vorbit la tv astazi...
  E trist ca inca mai au tupeul sa iasa in fata noastra...
  • -6 (18 voturi)    
   70% (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:55)

   demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui Dpopa

   din populatie se simte reprezentata.
   • +4 (8 voturi)    
    Sigur, (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:16)

    Dpopa [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    Daca am analiza cifra avansata am ajunge la concluzia ca au votat impotriva PDL nu pentru USL
   • -1 (1 vot)    
    Care 70% din populatie ? (Marţi, 14 ianuarie 2014, 3:34)

    Florin J. [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    Poate vrei sa spui 70% din cei care au venit la vot.
    Restul nu au venit fiindca nu au pe cine vota si sunt mai multi decat cei care au votat pentru USL.
 • +13 (15 voturi)    
  dar de ce asa mare graba???? (Luni, 13 ianuarie 2014, 12:51)

  ..13 [utilizator]

  Se rupe caruta si nu mai poate duce doi mincinosi???

  Poporul stie ca a ales un PARALAMENT cu 300 de MEMBRII nu cu 600 de PARLAMENTARI!
 • +9 (11 voturi)    
  referendum (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:10)

  antiusl [utilizator]

  Bataie de joc,la cati parlamentari se ajunge? 400,poate mai multi,un singur lucru e clar,pana nu scapam de Ponta si Antonescu nu o sa mearga tara asta!
  • -8 (10 voturi)    
   Pai scapati nenicilor, (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:30)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui antiusl

   ce Doamne iarta-ma va tot lamentati,iesiti odata la vot toti sustinatorii lui Base si dati cu USL-ul de pamant,ca doar suntetii jdemii(adica nenumarati,ca daca va numarati putini ramaneti)!!
 • +11 (13 voturi)    
  Dar nivelul de trai... (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:30)

  prompt [utilizator]

  ...unde apare? In 2 ani de guvern ponta nivelul meu de trai ca salariat a scazut la jumatate fata de perioadele guvernelor Tariceanu si Boc. Cum pot eu sa sustin asemenea politicieni cand au creat un dezastru in sectorul privat. Cum as putea sa votez vreodata asemenea catastrofe de oameni mincinosi, fara coloana vertebrala care lovesc exact in cei care isi mai vedeau de treaba in aceasta tara. Pacat ca romanii nu-si cunosc interesele!
 • +13 (15 voturi)    
  coalitie (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:32)

  eml [anonim]

  Antonescu a fost momit cu ceva.Urmeaza un atac USL puternic.Stim la ce. De aceea nu a vrut Ponta sa vorbeasca cu americani. Cred ca va fi o treaba f.murdara.
 • +7 (7 voturi)    
  mazeto (Luni, 13 ianuarie 2014, 13:51)

  hmara [utilizator]

  lasa tarantelele.
  Pacaliciule ironic, ha, ha, ce am mai ras. Buna glumita. Cata inteligenta.
  Intrucat fruntea este ingusta, veti urma indemnul marilor barbati in stat: voiculescu, ponta, dragnea....
  Exemplele natiunii a3
 • +5 (7 voturi)    
  gogule (Luni, 13 ianuarie 2014, 14:06)

  hmara [utilizator]

  Da, adevarat.
  70% din cei ce- au votat.
  Ce va place jumatatea de adevar.
  Suna bine 70%,nu ??
  Dar din ce eminenta cenusie?
  Din aia 8 mil prezenti la vot.
  Adica? Fa socoteala pe degetele, altfel nu reusesti.
  5.6 mil oameni. In care intra toti pensionarii cu tigai gratis si asistatii social.
  Inclusiv tu si mazetele.
  Putin, 5.6 mil fata de 18.5 mil votanti e cam 30%.
  Deci asta e cifra corecta.
 • +9 (9 voturi)    
  prezenta la vot (Luni, 13 ianuarie 2014, 14:22)

  Gobelin [utilizator]

  la referendumul pentru demiterea lui Basescu a fost sub 50%.
  la alegerile locale a fost sub 40%, idem la cele parlamentare.
  stau si ma intreb: cum vor scoate la vot 50%+1?
  se reactiveaza mecanismul lui Dragnea, prin care voteaza in numar covarsitor: mortii, bolnavii psihic, plecatii din tara, plecatii de acasa etc...
  • +2 (2 voturi)    
   aici e toata smecheria... (Luni, 13 ianuarie 2014, 14:47)

   Rha-Doo [utilizator] i-a raspuns lui Gobelin

   ...facem referendum pentru 300 de deputati + 100 si ceva senatori si lumea nu vine la vot.

   Concluzia care se poate trage in mod evident: dom'ne daca poporul nu a vrut 400 de parlamentari atunci lasati-ne in pace cu parlamentul unicameral de 300!
 • +2 (2 voturi)    
  :) (Luni, 13 ianuarie 2014, 15:32)

  liviusmaximus [utilizator]

  mda, o miscare inspirata asta cu 300 de deputati (e ca la ofertele speciale cu :conditii de aplicare" in bara. Multi vad, putini cunosc.... daca-si mai schimba si crin numele si se trece ion iliescu pe buletin, scoateti 99%.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by