Articol corectat: Elena Udrea a declarat joi ca "daca mergem separat la prezidentiale va fi un dezastru, il scoatem garantat presedinte pe Ponta... USL se va rupe sigur si relatia cu liberalii o vom regla pe parcurs. Cred ca unitatea dreptei trebuie sa se realizeze repede". Udrea a mai spus la o dezbatere organizata la sediul GDS de Cristian Preda ca "m-am imbracat in portocaliu nu pentru ca sunt din PDL, ci cu gandul la Alianta DA si sper ca in viitor sa o refacem alaturi de PNL".

Elena Udrea la dezbaterea de la GDSFoto: Hotnews

"Daca USL se rupe si PNL vine alaturi de noi, atunci candidatul PSD la prezidentiale are foarte putine sanse", a mai spus Elena Udrea, actual membru al PDL aflat insa intr-o relatie tensionata cu conducerea partidului.

Elena Udrea participa la o dezbatere la Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere initiata de Cristian Preda (ex-PDL, actual Forta Civica) si la care mai participa MR Ungureanu (Forta Civica), Teodor Baconschi (ex-PDL) si Eugen Tomac (presedintele Partidului Miscarea Populara).

Mihai Razvan Ungureanu a spus la aceeasi dezbatere ca "Felul in care un an de zile nu s-a reusit la ajungerea unei liste comune la europarlamentare este un gest antipatriotic. E inspaimintator daca vom avea trei liste la europarlamentare, in cel mai bun caz doua liste. PDL are o pozitie profund izolationista. O asemenea atitudine e profund distructiva".

"PSD nu are gandire de scurta durata. PNL poate. Noi poate. PSD vizeaza dupa europarlamentare un post de comisar european consistent. Strategia lor e pe termen mediu caci in 2019 Romania va avea presedintia rotativa a UE", a mai spus Ungureanu.

La randul sau, Teodor Baconschi a spus ca "cele doua componente ale Aliantei DA au luat-o razna. PNL e aliat simbiotic cu dusmanul ereditar PSD. Trebuie sa recunosc ca in spatele discursului antieuropean al lui Crin Antonescu sunt si resurse umane de calitate. Si in PDL sunt resurse umane bune. Eu sunt pentru unitatea dreptei, dar o dreapta renovata".

Cristian Preda a spus ca "la europarlamentare avem nevoie de o lista Traian Basescu. El e romanul care conteaza cel mai mult la PPE, e cel mai vechi membru in Consiliul European".

Vom reveni cu amanunte