Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, raspunzand unei intrebari, ca nu exclude varianta organizarii unui referendum de revizuire a Constitutiei in conditiile unui cvorum legal de 50%. Comisia pentru revizuirea Constitutiei este convocata pentru data de 27 ianurie, cu aceasta ocazie urmand sa fie discutat si acest aspect din calendarul revizuirii legii fundamentale.

Intrebat daca ia in calcul varianta organizarii unui referendum pentru revizuirea Constitutiei la alegerile prezidentiale, dar pe cvorumul stabilit de lege de 50%, Antonescu a raspuns:

"Avem convocata comisia pentru revizuirea textului constitutional in 27 ianuarie. Vom discuta chestiunea de calendar, nu exclud nicio posibilitate. Preocuparea noastra tine de sansele ca milioanele de oameni care vin la un referendum sa nu vina degeaba, adica dintr-o conditie abuziva, sau excesiva, de cvorum, cum e cea de 50% in conditiile noastre, sa vina foarte multi oameni la vot, sa-si spuna parerea, sa aiba acest drept si aceasta sansa, si sa o faca degeaba."