Liberalii nu vor vota o lege a amnistiei si nici nu negociaza acest lucru in schimbul unor liste comune in cadrul USL la alegerile europarlamentare, a afirmat miercuri secretarul general al partidului, Eduard Hellvig, dupa o reuniune informala a liderilor PNL, inaintea sedintei oficiale de joi.

"PNL nu voteaza legea amnistiei si nu avem ce discuta in oglinda cu eventuale liste comune la alegerile europarlamentar", a spus acesta.

Eduard Hellvig a precizat ca, in calitatea sa de secretar general al PNL, considera ca europarlamentare reprezinta un "bun prilej de testare a valorii electorale pentru liberali si de a confirma ca partidul este forta cea mai puternica din spectrul dreptei politice".

El a sustinut ca nu exista presiuni in cadrul USL pentru ca liberalii sa sustina legea amnistiei in parlament: "Nu putem vorbi de presiuni. Nu s-a discutat nimic in legatura cu aministia".

In opinia sa, recentele dispute din teritoriu intre PNL si PSD sunt chestiuni "rezolvabile, de ordin intern".

Declaratiile sale vin dupa ce deputatul PNL Ludovic Orban a declarat marti seara, la Digi 24, ca exista o "presiune sistematica" asupra liberalilor pentru a vota legea amnistiei. Daca legea va fi aprobata, si Adrian Nastase ar putea beneficia de prevederile acesteia.

"Exista o presiune sistematica asupra PNL, asupra parlamentarilor PNL pentru a se obtine un acord pentru trecerea acestei legi. (...) Evident ca exista. Revine in foarte multe discutii care nu au legatura cu subiectul", a declarat Ludovic Orban, citat pe site-ul televiziunii de stiri.