Premierul Victor Ponta a spus marti, in deschiderea sedintei de Guvern, ca "ani de zile din cauza celor care ne-au condus am fost in genunchi in Europa si cred ca acum trebuie sa stam in picioare si sa stim exact care ne este locul, sa fim respectati, asa cum ii respectam pe toti". Declaratiile premierului vin la scurt timp dupa ce partenerii occidentali au atras atentia guvernului si Parlamentului Romaniei pentru tentativele de modificare a Codului Fiscal si pentru proiectul de lege a amnistiei si gratierii.

"In 2014, Romania trebuie sa existe in sfarsit in Europa. Va fi o alta Comisie Europeana, va fi un alt Parlament European, un alt presedinte al Consiliului European, contam si noi intr-adevar in Europa, nu doar sa stabilim interesele personale ale presedintelui sau ale altcuiva si sa le vindem pe preturi foarte mici", a mai spus marti Ponta.

Reamintim ca actuala Comisie Europeana a reactionat la tentativele USL de demitere a lui Traian Basescu prin incalcarea unor legi in vigoare in vara anului 2012, precum si la alte initiative prin care s-ar fi taiat competentele unor institutii-cheie. In luna mai 2014 vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European, alegeri care vor duce si la o schimbare a componentei Comisiei Europene.