Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat luni, pentru Agerpres, ca a aflat cu tristete de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul "Zambaccian", adaugand ca, in opinia sa, Adrian Nastase a platit "mult prea mult" pentru faptul ca i-a fost "oponent" presedintelui Traian Basescu.

"Am primit cu tristete aceasta veste. Suntem alaturi de Adrian Nastase si de familia acestuia. Personal consider ca a platit mult prea mult pentru faptul ca a fost un oponent al lui Traian Basescu si al regimului acestuia. Eu cred ca faptul ca acum discutam despre o decizie a instantei avand atat de multe semne de intrebare si fiind atat de multe controverse legate de acest dosar, ca este un rau pe care indirect Traian Basescu l-a facut politizand Justitia", a spus Ivan.

Acesta a adaugat ca partidul pe care il reprezinta are obligatia de a lupta cu regimul lui Traian Basescu, lupta care "va continua si dupa ce acesta nu va mai fi presedintele tarii".

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul Zambaccian.

Adrian Nastase a primit patru ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata si trei ani de inchisoare pentru santaj, precum si cinci ani interzicerea unor drepturi civile dupa executarea pedepsei. Cele doua pedepse au fost contopite, urmand ca Adrian Nastase sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de inchisoare.