Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat vineri in sedinta de plen ca anul 2013 este probabil cel mai prolific pentru Parlament de cand Romania a devenit membru al Uniunii Europene, relateaza Agerpres.

"Nu as vrea sa inchei acest an fara sa va multumesc pentru eforturile pe care le-ati facut, indiferent de culoare politica si indiferent de opiniile pe care le exprimati. Probabil ca de cand suntem in Uniunea Europeana este cel mai prolific an pe care l-am avut, nu conteaza cine este la guvernare, cine este in opozitie. Au fost cateva momente importante pe care as vrea sa le remarc: este pentru prima data cand Statutul deputatului si senatorului taie o parte din asa-zisele privilegii ale parlamentarilor si ne aduce si in aceasta zona intr-un loc penultim sau ultim in Europa cu privire la resursele care sunt alocate unui parlamentar atat pentru cabinetul sau parlamentar, cat si pentru indemnizatie", a spus Zgonea.

El a adaugat ca alesii au reusit pentru prima data in ultimii noua ani sa modifice Regulamentul si Statutul parlamentarilor cu acordul tuturor grupurilor.

"Suntem un Parlament national care are astazi date concrete prin care o comisie permanenta judeca ridicarea imunitatii sau arestarea preventiva pentru un parlamentar. Dupa aceasta analiza suntem obligati ca in cinci zile sa convocam plenul si sa scapam de acele povesti de la 9 la 10 la 12 luni in care tot amanam aceste lucruri. Este un castig al dumneavoastra. A fost un an foarte bun pentru ca am reusit sa schimbam o perceptie publica cu privire la activitatea Parlamentului si multe lucruri facute de noi au fost remarcate si in plan international", a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Valeriu Zgonea a multumit de asemenea presei si a aratat ca actuala clasa politica este mai matura si isi intelege mai bine rolul.

"Multumesc presei pentru duritatea si obiectivitatea pe care a avut-o, pentru ca fara presa niciunul dintre noi nu putem fi alesi. Presa ne prezinta de cele mai multe ori activitatea pe care o avem si daca va uitati la ce se intampla astazi in lume, fara sa va suparati, in mass-media poti sa-ti creezi o imagine sau poti sa-ti pierzi imaginea pe care ai construit-o in 40-50 de ani", a precizat Valeriu Zgonea.