Presedintele PNL Crin Antonescu a "imbratisat" o tactica de comunicare prin care se distanteaza de zona de guvernare si astfel a sabotat relatia si chimia personala pe care o avea cu premierul Ponta, a declarat, duminica, senatorul PSD Mircea Geoana, intr-un interviu acordat Mediafax.

Victor Ponta si Crin Antonescu Foto: AGERPRES

"Domnul Antonescu a imbratisat o tactica de comunicare si pozitionare politica din partea unei echipe de consultanti care il sfatuiesc sa se diferentieze, sa se contrasteze fata de ceea ce inseamna guvernare care erodeaza si acest lucru cred ca este evident. Are in acest moment o strategie, probabil echipa sa il sfatuieste in acest fel. Cred ca il sfatuieste gresit", a spus senatorul PSD..

El a aratat ca prin ideea de a nu fi solidar cu principalul sau partener, Antonescu a sabotat de fapt relatia si chimia personala intre el si Victor Ponta, in conditiile in care cei doi lideri ai USL au reprezentat, anterior, un "binom politic foarte solid".

"Cred ca aceasta strategie este gresita. Are inca timp sa o remedieze. Nu spun ca trebuie sa se iubeasca cu Victor Ponta sau liberalii trebuie sa-i iubeasca pe social-democratii, dar avem un contract. Noi ne-am respectat contractul, am dat din zestrea noastra politica, intr-un raport de practic doi la unu intre PSD si liberali, am acceptat acea paritate", a precizat Geoana.

El a apreciat ca, daca liberalii ii respecta pe social-democrati, exista sansa ca relatia dintre cele doua partide, in cadrul USL, sa devina "decenta si functionala".

"Cred ca e bine sa fim respectati si daca suntem respectati poate ca mai exista o sansa ca aceasta poveste de dragoste, care se sfarseste acum in lacrimi si in scandal, sa devina macar o relatie decenta si functionala", a spus Geoana.