Elena Udrea a afirmat joi ca seful Serviciului Roman de Informatii, George Cristian Maior, ar fi un foarte bun candidat la presedintia Romaniei, dar pentru acest lucru are nevoie de sprijinul unui partid, "cel mai probabil PSD".

Elena UdreaFoto: Agerpres

Invitata intr-o emisiune a Realitatii TV moderata de Lavinia Sandru, Elena Udrea a afirmat ca s-a "pronuntat de la inceput in favoarea unei asemenea candidaturi".

"Toata povestea a pornit tot de la o afirmatie pe care am facut-o eu, l-as vota pe George Maior ca presedinte", dar pentru acest lucru "trebuie sa-l sustina un partid politic, cel mai probabil PSD", a spus fostul ministru al ministru al dezvoltarii.

Ea a fost intrebata cu cine ar vota in turul doi, in cazul unei confruntari intre Catalin Predoiu, PDL, si George Maior.

Este "o intrebare grea pentru un membru de partid dar simpla pentru un alegator. L-as sustine pe George Maior, avand incredere ca ar aduce echilibrul de care e nevoie si ar avea forta sa calmeze PSD si PNL. Ar fi un bun candidat al USL", a raspuns aceasta.

Ulterior, Elena Udrea si-a nuantat declaratia, precizand ca obligatia sa ca membru al PDL este sa voteze cu candidatul partidului.

"Ca alegator, George Maior ar fi un bun presedinte pentru Romania. Ar fi un foarte bun presedinte", a mai spus ea.

Elena Udrea a afirmat ca, daca ar avea de ales "intre doua rele" in turul doi, respectiv intre Victor Ponta si Crin Antonescu, l-ar alege pe liderul PNL.

In opinia sa, insa, Emil Boc "poate castiga" in fata lui Victor Ponta.