Premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu i-a comunicat, marti, in contextul intalnirii de la Palatul Cotroceni, ca nu va promulga Legea bugetului de stat si ca o va trimite Parlamentului spre o noua dezbatere in ultima zi a termenului legal prevazut de Constitutie.

Intrebat, la Romania TV, daca a vorbit ceva cu Traian Basescu legat de problema bugetului, premierul Ponta a raspuns :"Da. Mi-a zis ca nu promulga bugetul si ca il va trimite la Parlament in ultima zi din cele 20 prevazute de Constitutie", citeaza Mediafax.

Seful statului a precizat, in mai multe randuri, ca va respinge Legea bugetului de stat in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburant si ca are timp pana pe 29 decembrie sa il "consulte".

Ponta a declarat luni, dupa sedinta BPN a PSD, ca a luat decizia ca pe 30 decembrie, ultima zi in care presedintele e obligat sa retrimita legea bugetului de stat in Parlament sau sa o promulge, sa aiba loc atat un Comitet Executiv National cat si reuniunea grupurilor PSD astfel incat parlamentarii social-democrati sa fie prezenti in Parlament si sa voteze din nou legea bugetului.