Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat luni, in plen, trecerea a patru deputati de la PPDD la UNPR incepand din data de 12 decembrie, transmite Mediafax. Astfel, deputatii Florin Condurateanu, Hulea Ioan, Liviu Codarla si Puscas Iacob vor activa in grupul parlamentar al PSD, a precizat Zgonea. Saptamana trecuta, UNPR a anuntat inscrierea in partid a opt parlamentari alesi pe listele PPDD, respectiv patru senatori si patru deputati.

"Cei opt parlamentari au adus la cunostinta oficial presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, prin documente inregistrate la Senat si Camera Deputatilor, faptul ca incepand cu data de 12 decembrie 2013, se declara parlamentari UNPR si vor activa in grupurile Partidului Social Democrat", mentiona UNPR intr-un comunicat transmis joi.

Senatorii inscrisi joi in UNPR sunt urmatorii: Ionel Agrigoroaei, ales din partea PPDD in colegiul uninominal 1 Iasi, Florina-Ruxandra Jipa, aleasa din partea PPDD in colegiul uninominal 12 Bucuresti, Constantin Popa, ales din partea PPDD in colegiul uninominal 3 Buzau si Marian Vasiliev, ales din partea PPDD in colegiul uninominal 2 Constanta.

De asemenea, au devenit membri ai UNPR deputatii Andrei-Razvan Condurateanu, ales din partea PPDD in colegiul uninominal nr.3 Constanta, Ioan Hulea, ales din partea PPDD in colegiul uninominal nr.3 Bihor, Nutu Fonta, ales din partea PPDD in colegiul uninominal nr.5 Maramures si Iacob Puscas, ales din partea PPDD in colegiul uninominal nr.4 Sibiu, neafiliat anterior inscrierii in UNPR.

Astfel, in urma acestor dezertari, PSD si-a creat deja o majoritate parlamentara fara cele doua partide mari de dreapta, PNL si PDL. Asadar, PSD, UNPR, PC, UDMR si Minoritatile au in total 311 mandate, iar pentru a avea majoritate simpla are nevoie de 291 de mandate.