Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a anuntat, luni, ca anul viitor lucrarile in plen ale Senatului si Camerei vor fi preluate pe TVR News, aratand ca exista un acord cu TVR in acest sens si ca este o directiva europeana care obliga ca dezbaterile din Parlament sa fie prezentate public, informeaza Mediafax.

"Nu am cheltuit bani, pentru ca avem resurse financiare alocate in anii trecuti, avem un acord cu TVR si TVR este dispusa sa ne preia pe noi si Senatul pe TVR News, lucram astfel incat de anul viitor sa facem un lucru normal in tarile europene", a precizat Zgonea, intrebat in legatura cu proiectul privind televiziunea din Parlament.

El a spus ca nu a cheltuit niciun ban si nici nu va cheltui pentru acest proiect, dar crede ca "parlamentarii sunt la dispozitia tuturor cetatenilor, care trebuie sa vada pe fiecare parlamentar cate luari de cuvant are, ce opinii are si cum voteaza".

Zgonea a adaugat ca pentru acest proiect nu va angaja pe nimeni sa fie reporter sau prezentator si ca sedintele de plen si comisii vor fi retransmise.

"Parlamentul nu cheltuie nimic, cei de la Televiziunea romana vor face retransmisia, cei de la televiziune vor veni aici, noi avem camere de luat vederi, pentru ca le-am cumparat pana in 2004. Nu angajam pe nimeni sa fie reporter, sa fie prezentator, lucrarile vor fi retransmise", a adaugat Zgonea.

Presedintele Camerei a aratat ca exista o directiva europeana care obliga la acest lucru.

"Exista o directiva europeana care obliga Parlamentele nationale ca dezbaterile in plen sa fie prezentate public. Toate statele europene au acest acord cu televiziunile care tranmsit pe un canal secundar dezbaterile", a mai spus Zgonea, aratand ca obiectivul este ca pana anul viitor lucrarile de plen sa fie difuzate fie direct, fie in reluare.