Subcomisia pentru egalitate de tratament si nediscriminare din cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale discuta luni "atitudinea si mesajele transmise in spatiul public" de catre Lucian Bolcas, propunerea Senatului pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa al Camerei Deputatilor.

Tema apare pe ordinea de zi de luni a Subcomisiei pentru egalitate de tratament si nediscriminare si a Grupului parlamentar de lucru pentru combaterea infractiunilor motivate de ura, care incepe la ora 16:30.

Pe ordinea de zi de luni mai este trecuta si "situatia creata prin mesajele colindului Ansamblului <>, din data de 6 decembrie 2013, difuzat la lansarea canalulului TVR3".

Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Asztalos Csaba Ferenc, si cercetatorul stiintific Ana Barbulescu de la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" vor prezenta puncte de vedere in cadrul sedintei.

Luni dimineata Lucian Bolcas a anuntat ca nu mai candideaza pentru un post de judecator la CCR.

Acesta a intrat in vizorul organizatiilor pentru combaterea anti-semitismului dupa ce in spatiul public a aparut un raport din 2005 - 2006 al centrului Elie Wiesel in care Bolcas semna, alaturi de Vadim Tudor si alti lideri ai PRM, un protest fata de intentia organizatiilor evreiesti de inalturare a statuilor maresalului Antonescu.

Premierul Victor Ponta a sustinut luni ca Lucian Bolcas, acuzat de atitudini anti-semite, nu a mai dorit sa candideze la Curtea Constitutionala din cauza "aversiunii si a amenintarilor" lui Traian Basescu.