Premierul Victor Ponta a declarat vineri, pentru Mediafax, ca nu a conditionat acceptarea nominalizarii deputatului liberal Gigel Stirbu la portofoliul Culturii de votul pro-amnistie al PNL, el aratand ca nu a vorbit de asa ceva cu nimeni si ca informatia este "o tampenie".

"E o tampenie! Ce legatura are cultura cu amnistia? Nici macar nu am vorbit de asa ceva cu cineva!", a spus Ponta pentru Mediafax, solictat sa comenteze informatiile vehiculate potrivit carora social-democratii ar fi conditionat numirea lui Stirbu la Cultura de votul PNL in favoarea Legii amnistierii.

Intrebat daca va accepta nominalizarea lui Gigel Stirbu la Cultura, Ponta nu a raspuns.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca asteapta un raspuns de la premierul Victor Ponta in cazul nominalizarii lui Gigel Stirbu pentru sefia Ministerului Culturii, mentionand ca nu crede ca in aceasta seara va mai avea loc ceremonia de depunere a juramantului la Palatul Cotroceni.

Antonescu a fost intrebat daca premierul Victor Ponta a acceptat propunerea ca Gigel Stirbu sa preia functia de ministru al Culturii.

"Nu am avut inca ravas sau semn din partea premierului, dar cred ca nu este nicio problema in legatura cu asta. (...) Asteptam sa se pronunte. Ma tem ca in seara asta nu va mai avea loc nicio ceremonie, dar nu pot sa... Ma gandesc, nu e exclus. Din partea domnului Basescu ma gandesc la orice", a raspuns presedintele PNL.

El a mentionat ca a discutat in cursul diminetii cu premierul Victor Ponta.

"Din partea domnului Ponta asteptam un raspuns, nu stiu ... in seara asta. Deci, noi am facut o propunere, premierul urmeaza sa o asume, daca o asuma si sa inainteze actele pentru investire la presedinte", a mai afirmat Antonescu.

La solicitarea jurnalistilor, liderul PNL a precizat ca nu au existat conditii puse de PSD pentru sustinerea lui Stirbu la Ministerul Culturii in schimbul votarii legii amnistiei.

"In niciun caz nu s-a pus o asemenea problema, va dati seama ca ar fi fost si caraghios: se discuta o decizie politica majora in schimbul unei persoane, nu (...). Nu i-a dat nimanui prin minte sa discuti la maniera asta de troc, votezi o lege pe care nu vrei sa o votezi si nominalizezi un ministru, sunt lucruri cu totul diferite, nu s-a discutat asa ceva", a mai declarat presedintele PNL.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca la nivelul conducerii PNL s-a luat decizia in unanimitate ca Gigel Stirbu sa fie propus pentru portofoliul Culturii, in locul lui Daniel Barbu, cu aceasta decizie fiind informat si premierul Victor Ponta.

Antonescu a sustinut ca Stirbu se afla la al doilea mandat de parlamentar si beneficiaza de "deplina incredere", fiind una dintre persoanele care "au confirmat in toate planurile".

Daniel Barbu a demisionat, joi, din functia de ministru al Culturii.