Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a sustinut, vineri, intrebat daca au facut parte si liberali din delegatia care a fost la Ambasada SUA, ca "nu a fost o intalnire politica sau de partid", ci una a reprezentantilor comisiei, relateaza Mediafax.

"Nu a fost o intalnire politica sau de partid. A fost o intalnire intre reprezentantii comisiei", a raspuns Nicolicea la intrebarile ziaristilor.

El a aratat ca la intalnirea cu reprezentantii Ambasadei SUA a prezentat punctul de vedere oficial si ramane ca diplomatii americani sa intrebe in scris daca mai au nelamuriri.

"Nu este deosebit fata de ieri, a fost o informare reciproca. Am prezentat punctul de vedere oficial si ramane ca dansii sa ne intrebe in scris daca mai au nelamuriri, iar noi sa prezentam unele documente in sustinerea a ceea ce am spus, sa ramanem in permanent contact in continuare. Noi ne bucuram in continuare ca am putut sa exprimam punctul de vedere, care e total diferit de unele aparitii si amplificari negative. Evident ca dansii sunt interesati sa afle punctul de vedere oficial, eu nu am cerut sa fim crezuti pe cuvant, am cerut doar sa se verifice ceea ce spunem", a explicat Nicolicea.

El a fost intrebat daca a luat pe rand fiecare definitie din modificarile Codului penal la intalnirea cu reprezentantii Ambasadei SUA.

"Le-am luat pe fiecare in parte. Asta vreau sa discut acum cu domnul presedinte Zgonea, tot ceea ce am spus acolo sa punem pe hartie, sa prezentam intr-un comunicat oficial", a mai spus Eugen Nicolicea inainte de a intra in cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca deputatii PNL din Comisia juridica nu au putut participa la discutiile de la Ambasada SUA, pentru ca nu s-au aflat pe lista de invitati, nici la cele purtate joi cu diplomatii, apreciind ca este un lucru "nelalocul lui".

"As vrea sa va spun un lucru care mi se pare nelalocul lui. Cativa ambasadori au fost ieri in Parlament, la discutii cu Comisia juridica, de asemenea o delegatie inteleg a Comisiei juridice s-a deplasat astazi catre ambasada americana. Vreau sa va spun ca reprezentantii PNL in Comisia juridica nu au fost nici instiintati de catre conducerea comisiei, nici invitati, au incercat sa participe la aceste discutii, nu erau ca sa spun asa pe lista, ceea ce mi se pare nefiresc", a declarat Antonescu.

El a fost intrebat despre ce lista vorbeste, daca se refera la o lista a Ambasadei SUA.

"La ambasada americana se intra cu lista, si nu erau. Iar ieri nu au fost chemati (la discutiile cu diplomatii - n.r.) desi s-au interesat, desi au cautat conducerea Comisiei, nu au fost...", a mai spus Antonescu.

De asemenea, intrebat daca deputatilor PNL nu li s-a raspuns la telefoane din partea conducerii Comisiei juridice, presedintele PNL a replicat: "Cam asa ceva".

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea a declarat ca s-a intalnit, vineri, cu reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti pentru "a informa corect" despre modificarile la Codul Penal.

Nicolicea a mai spus ca la intlnirea care a avut loc la sediul Ambasadei a fost prezent si deputatul Ciprian Nica.

Intrebat de ce au mers ei la Ambasada si nu au venit reprezentantii Ambasadei la Palatul Parlamentului, cum s-a intamplat joi, Eugen Nicolicea a raspuns: "Nu stiu detaliile stabilirii intalnirii".

Deputati din Comisia Juridica, printre care Eugen Nicolicea, au mers, vineri, la Ambasada SUA la Bucuresti pentru a discuta despre modificarile la Codul Penal.

Initial, discutia ar fi trebuit sa aiba loc la Palatul Parlamentului, in cabinetul presedintelui Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, asa cum s-a intamplat, joi, cand acesta si Nicolicea s-au intalnit cu diplomati ai Frantei, Germaniei, Olandei si Marii Britanii.

Nicolicea a declarat, joi, ca el impreuna cu presedintele Comisiei juridice s-a intalnit cu diplomatii europeni pentru a informa corect despre modificarea Codului Penal, precizand ca "respectivii nu au avut un motiv de ingrijorare".

"Respectivii nu au avut un motiv de ingrijorare si nu au spus de o ingrijorare, ci s-au interesat pentru ca, cum stiti, in februarie intra in vigoare un nou Cod si erau interesati daca acesta se implementeaza corect si daca masurile acestea afecteaza intr-un fel sau altul, intr-un fel negativ, chestiunile care-i ingrijorau", a precizat Nicolicea.

El a aratat ca impreuna cu Ciuca a prezentat situatia si ca vor trimite si un punct de vedere scris.