Ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel, a declarat, dupa discutia cu presedintele Comisiei Juridice a Camerei, Bogdan Ciuca, ca va studia "textele" primite, iar intrebat ce opinie are despre modificarea CP, a spus ca dialogul in Uniunea Europeana este important si ca "e foarte important ca discutam impreuna legislatia nationala", informeaza Mediafax. Reprezentantul Olandei la Bucuresti a precizat ca deputatul Bogdan Ciuca i-a prezentat procedura si opinia sa privind modificarile legislative.

"(Am discutat - n.r.) procedura si opinia domnului presedinte (al comisiei juridice Camerei Deputatilor - n.r.) si a domnului secretar si avem acum textele si ce trebuie sa studiem", le-a spus ambasadorul Olandei ziaristilor.

Intrebat ce crede despre modificarile aduse Codului Penal in Parlament, Matthijs van Bonzel, a raspuns, in romana: "Este dialog de mare importanta in Uniunea Europeana, ca suntem o familie, este foarte important ca discutam impreuna legislatia nationala si europeana, pentru asta este lucru normal de deputati, de ministri si de diplomati daca forma unita familia si lucrul este foarte important, transparenta, inteligenta si pentru Europa trebuie sa faca legislatie impreuna".

Reprezentanti ai ambasadelor Frantei si Germaniei au mers joi la Palatul Parlamentului, pentru a discuta cu conducerea Comisiei Juridice, un membru USL al acestei comisii declarand, pentru HotNews.ro, ca diplomatii straini au fost invitati de aceasta comisie.

Reprezentantii Ambasadei Germaniei au declarat pentru HotNews.ro ca "adjunctul sefului misiunii, doamna Julia Gross, s-a aflat astazi impreuna cu seful Sectiei juridice si consulare din cadrul Ambasadei la Camera Deputatilor, pentru a se informa despre modificarile aduse la 10.12.2013 Codului Penal, precum si despre propunerea legislativa privind amnistierea si gratierea".

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca a declarat la finalul intalnirii ca s-a discutat cu oficialii europeni pe fiecare articol in parte si ca acestia s-au lamurit ca gratierea "nu este atat de neagra cum a fost prezentata". Potrivit lui Ciuca , dupa-amiaza sunt asteptati la Parlament si reprezentantii ambasadei Marii Britanei si cei ai Olandei, urmand ca in cursul zilei de vineri Comisia Juridica sa se intalneasca si cu reprezentanti au ambasadei Statelor Unite ale Americii.