Premierul Victor Ponta, seful PSD, a afirmat joi ca va "ruga" senatorii social-democrati sa voteze numirea lui Lucian Bolcas in functia de judecator la Curtea Constitutionala, printre argumentele invocate de acesta fiind "uriasa experienta juridica" si calitatea umana a fostului deputat PRM.

Ponta a fost intrebat de ziaristi care sunt argumentele pentru sustinerea nominalizarii lui Bolcas la CCR.

"Le voi cere senatorilor PSD, ii voi ruga, sa voteze numirea dl Bolcas, bazata pe uriasa sa experienta juridica, inclusiv parlamentara, pe calitatea sa umana. E nevoie de oameni cu coloana vertebrala si nu de simplu executanti ca dl Morar", a raspuns premierul.

Intrebat cum comenteaza nominalizarea lui Lucian Bolcas intr-un raport al Institutului Elie Wiesel privind antisemitismul si negarea Holocaustului, Victor Ponta a sustinut ca este vorba de o "batalie politica".

Numele lui Lucian Bolcas, propus de Senat pentru un post de judecator al Curtii Constitutionale, este mentionat intr-un raport al Institutului Elie Wiesel privind antisemitismul si negarea Holocaustului in Romania, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei. Acuzatiile, reluate miercuri seara de presedintele Traian Basescu, l-au facut pe Crin Antonescu sa afirme joi ca aceste afirmatii trebuie analizate.