Liderul PDL, Vasile Blaga, s-a declarat intristat de faptul ca seful statului nu s-a informat cu privire la faptul ca liderii de grup parlamentar ai PDL urmeaza sa fie pusi in discutia partidului si sanctionati pentru faptul ca si-au pus la un moment dat semnaturile pe anumite intiative legislative ale USL, transmite Agerpres.

"Inainte de a face procese de intentie domnul presedinte ar trebui sa se informeze. Are de la cine se informa, nu ma indoiesc de lucrul acesta. Si astfel putea sa fi aflat despre discutiile din cadrul ultimului Birou Permanent National, de reprosurile pe care le-am avut cu totii la adresa liderilor de grup si de faptul ca si ei vor fi pusi in discutia partidului", a declarat presedintele PDL, miercuri seara, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca liderii de grupuri parlamentare ai PDL vor fi schimbati, Blaga a spus: "Vom hotari lucrurile acestea impreuna, dar sanctiuni vor trebui si dansii sa suporte".

"De asta ma intristeaza putin ca domnul presedinte nu s-a informat", a mai spus presedintele PDL.

Despre afirmatiile sefului statului care a spus ca Valeriu Zgonea ar trebui sa-si dea demisia pentru cele petrecute in Camera Deputatilor in ceea ce priveste modificarea Codului penal si legea amnistiei, Blaga a spus: "Foarte bine, eu as cere mai mult, demisia conducatorilor USL care au avizat in miez de noapte aceste modificari la Codul penal".

"De ce numai lui Zgonea? Zgonea este un executant. Daca eu as fi fost presedintele Romaniei ceream demisia celor doi co-presedinti ai USL", a mai declarat presedintele PDL.

Presedintele Traian Basescu s-a declarat miercuri dezamagit ca sefii grupurilor PDL din Camera Deputatilor si Senat au semnat pentru "diminuarea atributiunilor ANI".

"Pentru mine marea dezamagire, dar este doar o confirmare a despartirii mele de PDL, este ca in faza initiala sefii celor doua grupuri de la Senat si Camera Deputatilor, domnul Toader si domnul Radulescu, au semnat pentru diminuarea atributiunilor ANI. Nu cred ca Toader sau Radulescu au semnat fara sa isi consulte conducerea partidului", a declarat Basescu, miercuri, la B1 TV.