Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri, pentru Mediafax, in replica la afirmatiile presedintelui Traian Basescu, ca "un om care a fost demis de 7,4 milioane de romani nu poate cere demisii, mai ales atunci cand minte si dezinformeaza".

"Sunt dezamagit de faptul ca presedintele continua sa dezinformeze in legatura cu modificarile aduse Codului penal. Parlamentarii vor putea fi in continuare cercetati atat pentru coruptie, cat si pentru situatiile in care se afla in conflict de interese. I-am explicat toate aceste elemente presedintelui in scrisoarea pe care i-am trimis-o, sperand, cu buna-credinta, ca va renunta la atacuri, in momentul in care va constata ca sunt nejustificate", a sustinut Zgonea.

El a aratat ca refuza alte polemici cu Basescu si a facut apel la seful statului sa actioneze prin parghii institutionale pentru a-si manifesta opozitia fata de modificarile aduse Codului penal.

"Din pacate, vad ca domnul presedinte a raspuns cerandu-mi demisia. Un om care a fost demis de 7,4 milioane de romani nu poate cere demisii, mai ales atunci cand minte si dezinformeaza. Refuz alte polemici. Fac apel la domnul presedinte sa actioneze prin parghiile institutionale pe care le are la dispozitie pentru a-si exprima opozitia fata de modificarile aduse Codului penal si sa nu mai faca rau Romaniei", a mai spus Zgonea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca el crede ca Valeriu Zgonea ar trebui sa demisioneze din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, in urma modificarilor la Codul penal adoptate marti in acest for legislativ, apreciind ca "acest om a pus Romania intr-o situatie ingrozitoare".