Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca declaratiile ministrului Culturii, Daniel Barbu, pe tema banilor alocati combaterii si prevenirii virusului HIV sunt de natura sa genereze demisia unui ministru, indiferent de meritele acestuia, scrie Agerpres.

"Este greu sa-ti imaginezi care e resortul unor asemenea declaratii. (...) Este intru totul trist ca intelectuali adevarati, ca oameni care au citit atatea carti si care au si scris atatea carti cu adevarat bune pot face asemenea declaratii. (...) Punctul meu de vedere e ca o asemenea declaratie, indiferent de motivele care au generat-o (...) sunt de natura sa genereze demisia unui ministru, oricat de bun ministru ar fi fost", a afirmat Crin Antonescu.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a facut, duminica, la Craiova, o comparatie intre finantarea Programului National de Prevenire si Control HIV/ SIDA si cea a festivalurilor culturale

"Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu inteleg, eu personal. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul Festivalul Shakespeare de la Craiova daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a spus Daniel Barbu.