Plenul Parlamentului a adoptat marti cu 241 de voturi pentru si 10 voturi impotriva infiintarea comisiei parlamentare de ancheta care sa verifice achizitia terenurilor din comuna Nana, judetul Calarasi, informeaza Agerpres.

Grupul parlamentar al minoritatilor nationale si parlamentarii PDL nu si-au desemnat reprezentanti in comisia pentru ancheta.

Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a prezentat componenta nominala a comisiei:

  • de la PSD vor fi membri senatorii Gabriela Firea, Mihai Fifor, Nicolae Serban si deputatii Ioan Adam, Eugen Nicolicea, Adrian Solomon;
  • de la PNL vor face parte din comisie senatorii Mircea Dobra si Iulian Dumitrescu si deputatii Ioan Cupsa, Costel Alexe si Mircea Irimia;
  • din partea UDMR a fost nominalizat senatorul Tanczos Barna iar de la PP-DD senatorul Teiu Paunescu.

Potrivit Mediafax, PDL a cerut un apel nominal pentru verificarea cvorumului are loc in plenul Parlamentului inainte de se supune la vot constituirea comisiei Calarasi.

PDL a anuntat prin liderul grupului din Camera Deputatilor, Mircea Toader, ca democrat-liberalii nu vor participa la dezbatere "nici ca membri ai comisiei" de ancheta.

Toader a aratat ca a mai spus si in Birourile reunite ale Parlamentului despre "inutilitatea" acestei anchete.

Mircea Toader a mentionat ca hotararea de constituire a comisiei Calarasi trebuie votata cu majoritate absoluta a Camerei Deputatilor si Senatului si a cerut efectuarea unui apel nominal.

"Va cer un apel nominal ca sa constatati lispa cvorumului", a precizat Toader.