Prim-vicepresedintele democrat-liberal Catalin Predoiu i-a indemnat, marti, pe romani sa ia atitudine fata de actuala putere, el afirmand, intr-o conferinta de presa, ca le transmite "tututor din Romania" ca "nu mai e timp de pierdut". "Aceasta putere are ganduri ascunse care devin din ce in ce mai stravezii, care nu au legatura cu o societate care are dreptul si legea la baza ei."

Cele mai importante declaratii facute de Catalin Predoiu

  • Platim toti, noi cei care au muncit ani de zile, fiecare la locul lui de munca, sa ducem Romania in Uniunea Europeana pentru ce face actuala putere.
  • Pentru a scapa cativa apropiati politici, prieteni ai infractorilor deghizati in parlamentari ai USL scot in strada armate de infractori condamnate si deja incarcerate. Simpla dezbatere a proiectului privind amnistia va avea urmari in MCV si asupra parcursului european al Romaniei. 
  • Initiativa privind amnistia trecuta la ceas de noapte de cativa prieteni ai infractorilor deghizati in parlamentari vine sa continue seria de acte indreptate impotriva justitiei si a statului de drept inceputa anul trecut de catre domnii Ponta si Antonescu
  •  Justitia romana este precum Isus intre talhari, PDL nu se lasa pacalit de stratagema celor doi lideri ai USL care, speriati de valul de proteste care s-a ridicat din opozitie si societatea civila, bat acum in retragere si se spala pe maini precum Pilat din Pont. 
  • Pentru a scapa cativa prieteni politici urmariti, condamnati sau judecati penal acesti prieteni ai infractorilor deghizati in parlamentari ai USL scot in strada armate de infractori condamnate si deja incarcerate. Pentru siguranta unor prieteni politici suspectati de coruptie, parlamentarii USL sacrifica siguranta cetateanului. Acesta este dreptatea pana la capat a USL.  Libertate pentru cei care sunt condamnati pentru fapte de coruptie ascunsa si camuflata intr-o lege a amnistiei ce s-ar fi vrut votata, culmea cinismului, chiar in ziua drepturilor omului
  • Chiar daca nu se va adopta in final proiectul de catre Parlament, puterea de la Bucuresti nu mai este crezuta de catre Occident. si platim pentru asta toti. Un alt lant de consecinte e legat de Schengen. Nimeni nu va accepta Romania in Schengen atata timp cat prieteni ai infractorilor deghizati in parlamentari trec la ceas de noapte precum talharii legi ca sa scape prieteni politici de judecata dreapta a justitiei.
  • Este inacceptabil si de aceea cerem premierului si presedintelui Senatului sa declare public daca mai sustin sau nu agenda europeana a Romaniei. Suntem indreptatiti sa cerem acest lucru, vazand toate loviturile aplicate justitiei si statului de drept. Avem toate motivele sa credem ca Victor Ponta si Crin Antonescu vor sa indeparteze Romania de agenda europeana pentru ca nu le place legea, statul de drept, anti coruptia.