Articol actualizat

DOCUMENT Parlamentarii si-au votat superimunitatea: s-au scos de pe lista functionarilor publici si au schimbat definitia "conflictului de interese"

de Red. Politic     HotNews.ro
Marţi, 10 decembrie 2013, 13:59 Actualitate | Politic


Dan Voiculescu si Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei Juridice
Foto: Agerpres
Camera Deputatilor a adoptat, marti, doua legi de modificare a Codului Penal, cu mai multe amendamente propuse de Deputatii juristi. Practic, parlamentarii au schimbat definitia "conflictului de interese", au scos actele administrative din sfera sa, au micsorat pedeapsa maxima de la 5 la 3 ani, au scos parlamentarii, presedintele si profesiile liberale din randul functionarilor publici, au micsorat termenul prescriptiei speciale si au marit la maxim perioada in care un inculpat care isi acopera prejudiciul integral poate beneficia de reducerea pedepsei. Vezi toate modificarile in articol.
 • Miza majora: prin scoaterea parlamentarilor din randul functionarilor publici acestia nu vor mai putea fi cercetati de DNA sau Parchet pentru fapte de coruptie care se aplica functionarilor publici, cum ar fi abuzul in serviciu, dar si alte fapte cum ar fi conflictul de interese.
 • A doua miza majora: scoaterea actelor administrative din sfera "Conflictului de interese". Scotand actele administrative din sfera conflictelor de interese, practic aceasta institutie juridica a fost golita de continut, au explicat juristi consultati de HotNews.ro. Practic, primarii sau ministrii nu mai pot fi acuzati de conflict de interese. Un contract de achizitie publica (care sunt acte administrative bilaterale), o hotarare de consiliu, o dispozitie de primar, ordin de ministru sau un contract administrativ asa cum sunt majoritatea celor incheiate de autoritatile publice, intra toate in categoria "actelor administrative", care tocmai au fost scoase din sfera conflictelor de interese. 
 • Mai exista un motiv pentru care actele administrative au fost excluse din sfera conflictelor de interese. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca acei parlamentari care si-au angajat rudele pe cabinet (cele 19 cazuri sesizate de ANI la Parchet) vor scapa de acuzatii, fapta fiind practic dezincriminata. 14 cazuri nu vor mai fi trimise in judecata, iar celelalte cinci vor primi cel mai probabil achitare, benficiind de legea penala favorabila, sustin sursele citate.

Modificarile la Codul Penal, facute in secret

Modificarile au fost facute luni noapte, intr-o sedinta netransparenta a Comisiei Juridice din Camera Deputatilor. Pretextul pentru modificarea Codului Penal a fost o initiativa legislativa din 2011, care prevedea eliminarea din Codul Penal a unei prevederi declarate neconstitutionale.

Informatia a fost publicata pe surse de catre HotNews.ro in jurul orei 14:00. La scurt timp Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei Juridice si membru PC, a confirmat pentru HotNews.ro ca deputatii juristi au propus modificarea Codului Penal astfel incat parlamentarii, presedintele Romaniei si profesiile liberale sa fie exclusi din definitia functionarului public. Ciuca a spus ca primarii si sefii de CJ au ramas in aceasta categorie pentru ca sunt ordonatori de credite. Ciuca a confirmat si ca au existat amendamente depuse pentru reducerea unor termene de prescriptie, dar a spus ca nu isi aminteste in ce cazuri.
 • Prima lege care modifica definitia "Conflictului de interese"
Ulterior, potrivit documentelor publicate de Camera Deputatilor, s-a confirmat ca deputatii juristi au adus amendamente la doua legi diferite prin care sa modifice Codul penal.

Prima lege, PL 467/2012 a fost modificata de deputatii juristi astfel incat sa fie modificata definitia "Conflictului de interese", iar pedeapsa maxima pentru conflictul de interese sa fie micsorata de la 5 ani la 3 ani de inchisoare. Legea a fost adoptata in Plenul Camerei Deputatilor unde a fost votata de 266 de deputati. Vezi aici cum au votat deputatii.

Ce modificare au adus deputatii juristi la definitia Conflictului de interese:

Art. 253/1: Conflictul de interese dupa modificare:
 • Fapta persoanei care, in exercitarea atributiilor de serviciu ce rezulta dintr-un contract de munca si o fisa a postului semnate cu o institutie dintre care cele prevazute la art. 145 si care indeplineste un act prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material necuvenit, pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea dreptului de a ocupa functia publica de care s-a folosit la savarsirea faptei pentru o durata de maximum 3 ani, calculata incepand cu data savarsirii faptei.
 • Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii, adoptarii sau semnarii actelor normative sau administrative, precum si in cazul incheierii unui act sau a luarii unei hotarari care sa priveasca creatia, dezvoltarea, pregatirea stiintifica, artistica, literara, profesionala. (n.r. sublinierile apartin redactiei)
Modificarile fata de varianta originala

Fata de varianta originala, pe langa inlocuirea notiunii de Functionar public cu cea de mai sus, articolul modificat contine si o schimbare a pedepsei maxime de la 5 ani la 3 ani. In plus, a fost modificata si limita maxima in care se interzicea dreptul de a mai ocupa functia respectiva: de la limita maxima a legii la maxim 3 ani.

Mai mult, fata de varianta originala, conflictul de interse nu se mai aplica si atunci cand se realizeaza un folos direct sau indirect pentru o persoana cu care a existat un raport comercial in ultimii 5 ani.

In plus, fata de articolul original, modificarea deputatilor juristi face ca articolul privind "Conflictul de interese" sa nu se aplice si in cazul semnarii de acte administrative.

In plus, conform modificarii aduse si adoptate, actori-manageri de teatre publice vor fi iertati de acuzatiile de conflict de interese ca urmare a deciziilor pe care ei le iau in folos propriu sau al nevestelor, respectiv sotilor, ori in beneficiul altor rude.

Modificarile aduse la Codul Penal - Conflictul de Interese

-----

 • A doua lege care modifica definitia "Functionarului Public"
Ulterior, Camera Deputatilor a adoptat cu 240 de voturi si ce-l de-al doilea proiect legislativ care modica Codul penal - PL 680/2011.

Aceasta lege, prin modificarile aduse de Comisia Juridica vizeaza, printre altele, scoaterea parlamentarilor, presedintelui si a profesiilor liberale din randul "Functionarului public". Vezi aici cum au votat deputatii.

Modificarile aduse Codului Penal prin care se modifica definitia "Functionarilor Publici", se incrimineaza calomnia si insulta si se scurteaza termenul de prescriptie speciala

Deputatii juristi au decis completarea articolului 147 din Codul penal, cel care defineste "functionarul public".
 • Astfel, potrivit completarii deputatilor juristi, "Sunt exceptati de la dispozitiile art. 147, Presedintele Romaniei, deputatii si senatorii, precum si persoanele care isi desfasoara activitatea in cadrul unei profesii liberale".
 • In plus, conform modificarilor, prescriptia speciala intervine daca termenul de prescriptie legal este depasit cu inca jumatate, fata de "cu inca o data" dupa cum era stipulat pana in prezent.
 • Mai mult, se vorbeste suspendarea cursului prescriptiei. "Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale este suspendat pe timpul cât o dispoziţie legală sau o împrejurare de neprevăzut ori de neînlăturat împiedică punerea în mişcare a acţiunii penale sau continuarea procesului penal. In plus, se arata ca "Suspendarea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de suspendare priveşte numai pe unii dintre ei".
 • Deputatii jurisiti au marit si suma limita pentru care se aplica doar o sanctiune administrativa si care se inregistreaza in cazier: de la 50.000 la 100.000 de euro.
 • In plus, se lungeste perioada in care un inculpat, daca acopera prejudiciul creat, poate beneficia de injumatatirea pedepsei: in loc de pana la o hotarare in prima instanta s-a trecut pana la ramanerea defintiiva a hotararii judecatoresti.

Modificarea "functionarului public" in Codul PenalCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

27823 vizualizari

 • +66 (70 voturi)    
  Fabulos (Marţi, 10 decembrie 2013, 14:16)

  Ricochet [utilizator]

  As numi ultimele demersuri legislative "preluarea ostila a Romaniei" si calcarea ei in picioare in deplinul dispret fata de valorile europene.
  Si fata de ideea de civilizatie, in general.
  In secolul XIX am rezolvat-o cu faimoasa cerere adresata strainatatii, „Maiestate, românii vă cer să ne daţi un domn!”, si l-am capatat pe regele Carol.
  Dar astazi? Vreo idee, ceva?
  • +28 (30 voturi)    
   Ultima solutie... (Marţi, 10 decembrie 2013, 15:57)

   sebagain [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

   inca o ...
   • +36 (36 voturi)    
    Basescu va respinge noile legi! (Marţi, 10 decembrie 2013, 17:32)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui sebagain

    Traian Basescu va respinge noile legi care apara hotii din parlament deoarece sunt si neconstitutionale atita vreme cit Legea Fundamentala a tarii spune ca toti cetatenii Romaniei sunt egali in drepturi in fata justitiei iar recentele amendamente care se adopta acum ii pun pe parlamentari intr-o pozitie clar favorabila, exceptindu-i de la pedepse pe care, pentru acelasi tip de infractiune, un cetatean obisnuit le-ar lua imediat.
    • +24 (24 voturi)    
     Insasi adoptarea noii legi = abuz in serviciu! (Marţi, 10 decembrie 2013, 18:07)

     dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     Art. 248: Abuzul în serviciu contra intereselor publice
     "Fapta funcţionarului public care, cu ştiinţă, desfasoara o activitate menita sa impiedice justitia sa-l condamne reprezinta abuz in serviciu" . Pai tocmai asta fac palamentarii acum, dau o lege care ii pune la adapost de puscarie.
     • +24 (24 voturi)    
      Sustinere (Miercuri, 11 decembrie 2013, 4:06)

      sebagain [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

      Base, din pacate a ramas singurul care rage in desert si pare ca nu-l aude nimeni. Cel putin nimeni nu ia atitudine in care sa-l sustina deschis si pe fata in media de teama sa nu fie catalogat drept "basist". Insa aici e vorba de principii iar cele basiste sunt superioare. Trebuie insa sa fie sustinut pentru ca doar institutia prezidentiala e insuficienta pentru a face fata atacurilor multidirectionale ale hotilor . Maine poimaine il acuza de tradare nationala si il condamna in parlament fara a mai avea nevoie de nici o alta aprobare.Iar de aici pana la a te salta de pe strada pentru ca nu te-ai uitat seara la antene nu mai e decat un pas.
      • +8 (8 voturi)    
       Iesirea in strada (Miercuri, 11 decembrie 2013, 7:30)

       nano2k [utilizator] i-a raspuns lui sebagain

       https://www.facebook.com/events/1428196094069164/?source=1

       Sa iesim, sa ne numere macar.
       • +7 (7 voturi)    
        Buna dimineata romani! Sa aveti o zi minunata! (Miercuri, 11 decembrie 2013, 10:13)

        Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

        Ca sa fie si mai minunata, doar respectati cateva reguli simple:
        1. Nu furati peste valoarea de 500.000 de euro.
        2. Nu instrainati ce-ati furat pentru ca trebuie sa returnati prejudiciu ca sa scapati doar cu amenda contraventionala, conform noii legi.
        3. Furati cu tupeu, furtul a fost legalizat ieri de Ponta, Antonescu si partidele lor. Pana in 500.000 de euro pentru oamenii de rand, fara numar pentru alesii neamului.
        4. Nu mai beliti ochii pe televizoare asteptand ca DNA sau ANI sa mai aresteze sau sa mai trimita in judecata vreun ministrul, parlamentar sau primar! Ei sunt acum mai presus de lege, noi ca deobicei, dedesubt...

        O zi plina va doresc!!!...
    • +11 (11 voturi)    
     base, ca presedinte (Miercuri, 11 decembrie 2013, 8:16)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     nu poate decat o singura data sa nu promulge aceasta lege a hotilor.
     a doua oara nu are ce face si trebuie sa o promulge, ca vrea sau nu. jigodiile stiu asta si-si rad in barba de satisfactie.
    • +6 (6 voturi)    
     nu este bine! (Miercuri, 11 decembrie 2013, 8:54)

     hot news [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

     Probabil ca va respinge, dar le vor trimite din nou, daca le respinge iarasi, va urma o noua demitere!
     Nu este de loc bine daca toata normalitatea si toata Justitia depind de un sin gur om, chiar daca acela ar fi un sfant (ceea ce nu este cazul!).
     Constitutia?
     Exista deja o multime de exceptii acolo, sigur ca vom avea "nimeni nu este mai presus de lege, cu exceptia ...."
     • +7 (7 voturi)    
      Vor sa modifice si Constitutia.. (Miercuri, 11 decembrie 2013, 9:44)

      Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui hot news

      De fapt vor sa castreze orice instrument democratic doar pentru a legaliza infractiunile lor.. .. Este inspaimantator.
      Atunci cand si-au votat statutul de parlamentar, au vrut si atyuci sa fie considerati cu cohones de aur, si presedintele i-a tinut in frau, insa ei nu, si nu..
   • +12 (12 voturi)    
    ultima solutie..... (Miercuri, 11 decembrie 2013, 8:20)

    translativus [utilizator] i-a raspuns lui sebagain

    ......este sa incepem sa gandim serios la inlocuirea acestui sistem politic perfid, dovedit dusmanos la adresa cetatenilor si sa trecem de la asazisa "democratie parlamentara" la Meritocratie , avand ca mijloc de infaptuire a acesteia, administrarea statului prin contract.

    Astfel, parlamentul va disparea iar legislatia va fi elaborata de grupuri de specilalisti, care se vor autodizolva dupa ce legea respectiva, in urma avizului pozitiv al CCR, va fi promulgata.

    Vom scapa astfel de toti escrocii politicianisti si de pericolul din ce in ce mai evident al dictaturii parlamentare.

    Daca nu vom lua in serios semnalele "democratiei parlamentare", din ce in ce mai evidente, de acaparare totala a puterii si totodata de impartire teritoriala si dizolvare a statului roman, vom sfarsi prin a redevenii sclavii escrocilor si a urmasilor lor.

    De noi depinde, ce viitor vom asigura copiilor nostri !
  • +40 (42 voturi)    
   Initiativele Uniunii Smenarilor (Marţi, 10 decembrie 2013, 16:01)

   zzztop [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

   Art1. Fraierii sa munceasca, smenarii sa se imbogateasca
  • +25 (27 voturi)    
   manipulare (Marţi, 10 decembrie 2013, 17:17)

   bussu [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

   nu mai puneti botul la mizeriile lor, de fapt au urmarit sa modifice codul penal pentru ca borfasii lor sa poata fura linistiti, au cerut ceva ce se stia ca nu se va accepta de opinia publica ( legea amnistiei) pentru ca modificarile facute de ei sa la cod sa para minore in ochii fraierilor.
   • +14 (14 voturi)    
    He-he-he (Marţi, 10 decembrie 2013, 18:08)

    rad_prostii [utilizator] i-a raspuns lui bussu

    Ma uimesti. Cum adica stiau ca nu se va aproba? Cine-i impiedica?
  • +8 (18 voturi)    
   acum ,dece nu ies in strada.... (Marţi, 10 decembrie 2013, 17:47)

   oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

   tov. eco-anarhisti, ar avea un motiv ffff.intemeiat, deviere de la principiile democratice.
   • +4 (4 voturi)    
    stai linistit (Miercuri, 11 decembrie 2013, 9:52)

    om_ [utilizator] i-a raspuns lui oxxxxxyyyyya

    Vom iesi. Asta e clar. Nu degeaba am strigat JOS PONTA JOS, ESTI UN MINCINOS! Protestele pentru Rosia Montana se vor extinde in proteste anti coruptie si anti guvernamentale
  • +11 (11 voturi)    
   Lovitura de stat e ideea regalistilor? (Marţi, 10 decembrie 2013, 19:21)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

   Pe cine sa mire. Doar au sustinut-o pe cea din vara 2012.
   Guvernul provizoriu, constituit a doua zi dupa detronarea lui Cuza, sub preşedinţia lui Ion Ghica oferă coroana României principelui Filip de Flandra, al doilea fiu al regelui Belgiei, care însă refuză. Ne aflam deodată într-o situaţie dramatică: „puterile garante” care nu consimţiseră Unirea din 1859 decât pentru durata domniei lui Cuza, puteau profita de ocazie ca să denunţe acordul — se ştia că nici Turcia, nici Austria, nici Rusia nu vedeau cu ochi buni eventuala instalare în România a unei dinastii străine. Ion Ghica trimite atunci grabnic la Paris, ca „agent al guvernului provizoriu”, pe Ion Bălăceanu pentru ai cere lui Napoleon al III-lea un principe străin. Ministrul francez de externe îl primeşte pe Bălăceanu foarte rece: „Cine-i acest agent al unui guvern revoluţionar care a răsturnat pe un protejat al împăratului? Nu vrem să-l primim.” Bălăceanu reuşeşte totuşi sa fie primit de împărat, îi cere mai întâi iertare pentru răsturnarea lui Cuza, explicându-i motivele, şi îi spune apoi: „Maiestate, românii vă cer să ne daţi un domn.”Imparatul nu da un raspuns. Săptămânile se scurgeau în disperare. Bălăceanu cerea sfaturi în dreapta şi în stânga. Merge s-o vadă pe „Madame Cornu“, soţia unui pictor francez, fata unei foste cameriste a mamei împăratului — copilărise cu acesta. Doamnei Cornu, după o vreme, i-a venit ideea să-l propună pe tânărul Carol de Hohenzollern fiindcă se întâmpla a fi nepotul lui Napoleon al III-lea pe linie maternă!
   • 0 (4 voturi)    
    Pai si ce sa raspunda imparatul? (Miercuri, 11 decembrie 2013, 6:37)

    Lucian Ilea [utilizator] i-a raspuns lui ty

    Asta e ca si cum ar veni acuma cineva din Zimbabwe la mine ca sa-mi ceara o ruda sau un cunoscut ca sa fie inscaunat presedinte sau rege sau imparat peste negri din Zimbabwe
    Nici nu va dati seama cat e de mica de fapt istoria Romaniei
    asta din ultimii 200 de ani
  • -20 (20 voturi)    
   acuzatii nefondate (Miercuri, 11 decembrie 2013, 2:45)

   AIKO100 [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

   Voiculescu chiar nu are nevoie de protectia nimanui deoarece este nevinovat, iar acuzatiile care i se aduc sunt neintemeiate si nefondate.
   • +8 (8 voturi)    
    salut, (Miercuri, 11 decembrie 2013, 8:35)

    rockerul [utilizator] i-a raspuns lui AIKO100

    dupa tine , cred ca nici macar securist n-a fost , ce sa mai zic de turnator ....!!!! Nu are nevoie de protectie ??? Ha ,ha ,ha ... ma faci sa rad , dle sau dna , atunci de ce fuge ca dracu de justitie si cauta orice tertip avocatesc pt a trage de timp si a i se prescrie acuzatiile ??? Nu e normal sa-ti rezolvi rapid situatia ca sa iesi curat , asa cum te pretinzi , din proces , iar dupa aceea poti chiar tu sa actionezi in judecata statul roman pt ca ti-a sifonat prestigiul ..... !!?? Dar cum sa faca asa ceva un escroc nenorocit , un caracter mizerabil , care si-a turnat pana si familia !!! Asta e singurul motiv pt care biata asta de Romanie o duce in halul acesta , pt ca a incaput pe mana unor comunisti si securisti sau odrasle de-ale lor !!!! Toate cele bune
   • +1 (1 vot)    
    asa e (Miercuri, 11 decembrie 2013, 11:20)

    mircearh [utilizator] i-a raspuns lui AIKO100

    aiko100 stie mai bine ca ICCJ.
  • +8 (8 voturi)    
   mai degraba.. odios!! Nu a mai ramas nimic .. (Miercuri, 11 decembrie 2013, 9:40)

   Inna100 [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

   decent din institutia care se numeste parlament. Acesti nenorociti, cu ajutorul televiziunilor, au ametit 7 milioane de dependenti de ajutoare, si au mituit pe gargaragii, pentru a pune mana pe putere, si acum ingenunchiaza un popor intreg.

   Acum chiar cred ca aceasta haita javramentara este capabila de orice. de absolut orice!!
  • +2 (2 voturi)    
   Printul Charles !? (Miercuri, 11 decembrie 2013, 10:02)

   Pintea [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

   Printul Charles !? Se pare ca a promovat mai bine Romania in strainatate decat toate guvernele de pana acum.
  • +2 (2 voturi)    
   Pai de ce idei ai nevoie (Miercuri, 11 decembrie 2013, 11:27)

   potaissa [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

   intr-o tara in care un vot costa o galetusa de alimente???
   • 0 (0 voturi)    
    Rectificare (Miercuri, 11 decembrie 2013, 20:08)

    Non.e [utilizator] i-a raspuns lui potaissa

    Cu găleata a venit pedeleul. Cu „alimentele” a venit useleul.
  • +1 (1 vot)    
   În scurt timp (Miercuri, 11 decembrie 2013, 20:01)

   Non.e [utilizator] i-a raspuns lui Ricochet

   va apărea pe ordinea de zi proiectul de lege prin care se stabilește că parlamentarii au imunitate față de gripă ( spaniolă, porcină , aviară și celelalte forme), lingoare, boala lui calachi, boala vacii nebune, impotență, priapism.
   Cei din opoziție ar fi vrut să se prevadă și imunitatea față de bun simț, respect, politețe, dar s-au abținut, pe considerentul că aceste imunități sunt apanajul exclusiv al altei puteri dintre cele 4.
   În opinia avocatului poporului, imunitatea ar trebui extinsă și asupra membrilor de partid.
 • +35 (37 voturi)    
  clar (Marţi, 10 decembrie 2013, 14:28)

  Adrian1 [utilizator]

  clar se da liber la furat masiv.
  • +38 (40 voturi)    
   azi e o zi... (Marţi, 10 decembrie 2013, 14:45)

   brita [utilizator] i-a raspuns lui Adrian1

   mareata pentru poporul asta. primu'-ministru a sters-o banditeste intr-o tara inca nevizitata, iar in lipsa lui MANDATARII se ocupa de ingroparea tarii.
   • +33 (35 voturi)    
    Cu dedicatie pt Mircea Diaconu? (Marţi, 10 decembrie 2013, 16:12)

    maxi rodrigues [utilizator] i-a raspuns lui brita

    "In plus, conform modificarii aduse si adoptate, actori-manageri de teatre publice vor fi iertati de acuzatiile de conflict de interese ca urmare a deciziilor pe care ei le iau in folos propriu sau al nevestelor, respectiv sotilor, ori in beneficiul altor rude."

    Sa inteleg ca actorii-manageri de teatru pot lua orice fel de decizie doresc ei, vor fi ca pe propria plantatie?
   • +1 (1 vot)    
    Io cred că-i manipulere conspirație. (Miercuri, 11 decembrie 2013, 20:14)

    Non.e [utilizator] i-a raspuns lui brita

    Cineva a hotărât să moară Mandela, ca să poată Ponta să plece din țară, ca parlamentul să poată face prostioare noaptea și cucul să poată cânta la 18,30.
    Ce vremuri!
    S-au schimbat numai păsărelele. Deh, cucuveaua a cam îmbătrânit. Deși, nu se știe, poate mai obține un mandat.
 • +50 (54 voturi)    
  din pacate (Marţi, 10 decembrie 2013, 14:34)

  ubu [utilizator]

  Pentru votantii USL indobitociti de latrina 3 asta nu e decat de bine, inseamna ca nenorocitii de procurori ai lu Basescu nu pot sa ii mai ancheteze pe oamenii aia nevinovati.

  Cum reparam lipsa de gandire a acestor oameni, ce informatie trebuie sa le fie adusa ca sa-si dea seama ca pentru iluzia celor 15% la pensiile lor, distrug viitorul unor generatii care vor sa traiasca intr-o tara decenta, civilizata? Ce argumente le poti aducer unor oameni a caror urma de logica a fost cu totul abolita de linsajul si manipuilarea pseudo-presei.

  Macar sa faca USLul suficiente greseli incat sa piarda prezidentialele!
  • +33 (35 voturi)    
   n-ai ce argumente (Marţi, 10 decembrie 2013, 15:38)

   Adrian1 [utilizator] i-a raspuns lui ubu

   n-ai ce argumente sa le aduci, sunt prea spalati pe creier sa poata urmari si intelege orice argumentatie logica. vor deschide ochii abia cand mor de foame.
 • +33 (37 voturi)    
  legea Voiculescu (Marţi, 10 decembrie 2013, 14:47)

  Gobelin [utilizator]

  scrisa cu cap de maCiuca.
 • +29 (33 voturi)    
  Sa nu uitam cine este Domnu` Notar Ciuca (Marţi, 10 decembrie 2013, 15:39)

  MKul [utilizator]

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15857618-parlamentarii-bogdan-ciuca-eugen-durbaca-sunt-cercetati-penal-dna-dosarul-lui-mihail-boldea-care-denuntat-parlamentarii.htm

  Sa nu uitam cine a fost notarul/omul care a stat in spatele unuia dintre cele mai mari furturi de terenuri din Galati (afacerea Aviasan), orasul din care provine si profeseaza meseria de notar domnu` presedinte al Comisiei Juridice Bogdan Liviu Ciuca
 • +40 (42 voturi)    
  ce putem face ca aceasta lege sa nu fie adoptata? (Marţi, 10 decembrie 2013, 15:50)

  warchild [utilizator]

  petitie ceva? e ciudat ca legea se aplica intr-un fel pentru toti cetatenii si altfel pentru un grup restrans... proteste, petitii? poate fi contestata la curtea constitutionala, daca da ar trebui imediat facut acest demers!
 • +25 (27 voturi)    
  bravo (Marţi, 10 decembrie 2013, 16:42)

  Tomis [utilizator]

  Vad ca iar incercam sa legalizam furtul.
 • +31 (33 voturi)    
  parlamentul RUSINII (Marţi, 10 decembrie 2013, 17:06)

  timp tamp [utilizator]

  Ziua de 10 decembrie trebuie decretata ZIUA RUSINII NATIONALE! IN PARLAMENTUL MAFIOT!
 • +18 (20 voturi)    
  Acest inimaginabil jegodism (Marţi, 10 decembrie 2013, 17:31)

  derblauereiter [utilizator]

  al clasei politice este rezultatul direct al inconstientei si iresponsabilitatii electoratului nostru; 70% dintre noi i-au votat pe baietii astia;

  noi votam la misto, ei ne fura pe bune - si pe fata; intr-o tara in care voiculescu ia cate voturi vor muschii lui de cate ori candideaza nici nu vad de ce s-ar mai formaliza cineva.
  • +14 (14 voturi)    
   Important (Marţi, 10 decembrie 2013, 19:07)

   sln [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

   E foarte important sa ne aducem aminte ca nu a fost 70% din ELECTORAT, ci dintre cei care au binevoit sa se prezinte la vot.

   Au fost incredibil de multi cei care au adoptat o atitudine superioara si scirbita de genul "toti sint la fel" sau "nu votez raul cel mai mic". O atitudine comoda si care sa le mingiie eul. Si au stat acasica. Ei bine, au votat in locul lor cei care au binevoit sa-si miste fundurile, Adica votantii constiinciosi ai PSD-ului. Culmea e ca cei care n-au votat sint mai degraba cei cu studii medii sau mai mult, ceea ce s-ar fi presupus ca le da o posibilitate sporita de judecata. S-au dovedit jalnici si EI au adus lucrurile aici. Pot sa vada acum ca au ales frumusel, prin neprezentare, "raul cel mai mare".

   Macar de le-ar fi invatatura de minte pentru viitor acestor comozi cu aere superioare.
 • +19 (21 voturi)    
  daca nici ziua de azi (Marţi, 10 decembrie 2013, 17:40)

  mercedes [utilizator]

  nu ne scoate in strada, ne meritam soarta.

  https://www.facebook.com/events/1428196094069164/?notif_t=plan_user_joined
 • +28 (28 voturi)    
  Cum va place regimul voiculescu? (Marţi, 10 decembrie 2013, 17:45)

  triciupa [utilizator]

  Intreb doar atat: cum va place?
  Daca nici voua nu va place, putem in sfarsit sa facem ceva impreuna? Cand l-au matrasit pe Papici ne-am adunat doar vreo 200 in fata DNA in timp ce miile de manifestanti anti-RMGC marsaluiau veseli pe strazi ignorandu-ne suveran pentru ca noi sustineam, nu-i asa, o cauza "politica"... Mai tarziu, in Piata Universitatii noi stateam stingheri intr-un colt in timp ce ei, la indemnul lui craciun se fereau sa se amestece cu noi, ca sa nu le maculam puritatea protestului...
  Astazi, cand mastile au cazut si hotii au iesit la lumina zilei, tot mai credeti ca suntem "politici"? Tot mai credeti ca e doar un conflict intre ponta si Basescu? Ce monstruozitate trebuie sa mai comita astia ca sa pricepeti ca nu e vorba despre pro- si contra-Basescu ci e chiar viata noastra la mijloc?
  • +12 (12 voturi)    
   Nu-i adevarat! Nu au umblat pe strazi aiurea... (Marţi, 10 decembrie 2013, 18:12)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

   S-au dus la Cotroceni si au cerut demisia lui Basescu! Asta e cea mai grea lovitura data guvernului cel mai cinstit, alcatuit din Poanta si ai lui.

   Cand am scris ca trebuie marsat pe legi si o noua Constitutie, au sarit ca arsi ca Rosia Montana ca etc.. Acum e bine: veniti de luati Rosia Montana la tot cartierul. Luati-l si pe alde Craciun si duceti-va la Controceni sa strigati "iesi afara javra ordinara!".
  • +17 (17 voturi)    
   Hi-hi-hi (Marţi, 10 decembrie 2013, 18:23)

   rad_prostii [utilizator] i-a raspuns lui triciupa

   Nicio monstruozitate nu poate trezi un popor nesimtit la viata. Ei asteapta preotul.

   Daca ai cum, pleaca din tara ai de nimic cu un popor de nimic. Lui nu-i pasa de tine, tie de ce ti-ar pasa de el?
 • +18 (20 voturi)    
  USL aduce haosul (Marţi, 10 decembrie 2013, 17:52)

  edif [utilizator]

  evul mediu la marginea europei
 • +17 (17 voturi)    
  Comisiaa Europeanăăă!!!! (Marţi, 10 decembrie 2013, 17:59)

  Mariicaialbastri [utilizator]

  Tu vezi ce mizerie fac aicea parlamentarii lu Românica?
  Când îi ei de perciuni cu raportul MCV?
 • +15 (15 voturi)    
  [...] (Marţi, 10 decembrie 2013, 18:06)

  JeSuisRoumain [utilizator]

  ce-l intereseza pe ghita de ce fac politicienii ?
  are oile lui si nu-i pasa de altii si le hraneste dupa cum vrea muschiul lui.
  Un lucru nu au inteles 75% dintre romani. Politicienii vor mereu sa LE fie foame. Politicienii NU vor oameni cu matul plin.
  Odata ce ai matul plin poti judeca . Asa...ei tin tara saraca ca masa de manevra sa fie mereu sigura.

  indiferenta ucide. defapt deja a ucis spirtul, demnitatea, vointa etc !
  ar fi trebuit imediat sa iasa lumea-n strada! a iesit cineva?.... vai si amar s-a ales de natiunea romana!
 • +15 (15 voturi)    
  Of-of-of (Marţi, 10 decembrie 2013, 18:06)

  rad_prostii [utilizator]

  Am si eu o intrebare: In clipa asta mai este cineva mandru ca este roman?

  - alesii neamului, pusi de popor, isi voteaza liber la furt, liber la umplerea buzunarelor
  - poporul este de-o pasivitate cutremuratoare


  Eu am incetat demult sa mai fiu mandru, mie mi-e sila.
 • +18 (18 voturi)    
  Nu va fie frica, USL-ul pica ! (Marţi, 10 decembrie 2013, 18:21)

  Plagarus [utilizator]

  Nu sunt functionari publici,nefiind in slujba onesta a alegatorilor, dansii sunt particulari ce desfasoara activitati lucrative pt." fameliile" lor si pt. interlopii neamului !
 • +16 (16 voturi)    
  Hhe (Marţi, 10 decembrie 2013, 18:35)

  adi_b_razzor [utilizator]

  Cel mai cinstit guvern, cei mai curati parlamentari! Asa, pe fata, sa vada tot prostu', Doamne iarta-ma! Si la mai mare? (Se poate?)
 • +6 (14 voturi)    
  incredibil de nesimtiti (Marţi, 10 decembrie 2013, 18:35)

  manoman [utilizator]

  jos intreaga clasa politica!
 • +18 (18 voturi)    
  a doua lovitura de stat (Marţi, 10 decembrie 2013, 19:14)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  Mafiotii ies nou la bataie, de data aceasta impotriva cetatenilor Romaniei, infractorii din parlament se apara atentand la statul de drept...De ce nu iese lumea in strada si pentru apararea statului de drept, nu numai pentru cauze ecologiste???
 • +15 (15 voturi)    
  He-he-he (Marţi, 10 decembrie 2013, 19:28)

  rad_prostii [utilizator]

  Mai exista cineva care se simte mandru ca-i roman?
  • -5 (5 voturi)    
   Da eu sunt mandru ca sunt roman:) (Miercuri, 11 decembrie 2013, 6:44)

   Lucian Ilea [utilizator] i-a raspuns lui rad_prostii

   pt ca chestiunile astea legate de legi,bani,religii si alte cele nationaliste is niste prostii
   toata viata asta la televizor e o mare prostie
   lucrurile sacre sunt altele sunt la Sarmis Zeget Usa si la Sfinx si in alte parti
   nu conteaza de fapt ce se intampla in viata subtire de la oras
   din asa zisa capitala
   totul e o minciuna
   numele acestei tari,limba facuta gata in 1800 si ceva,etc
   grafia latina,totul este o inselatorie
   de fapt sunt foi de ceapa menite sa ascunda adevarul despre noi insine
   • 0 (2 voturi)    
    Și eu sunt mândru că- s român. (Miercuri, 11 decembrie 2013, 20:49)

    Non.e [utilizator] i-a raspuns lui Lucian Ilea

    Dar, „limba facuta gata in 1800 si ceva”, ... „grafia latina... o inselatorie”?
    E prea mult. Sărim peste Eminescu, negăm pe Mihai Viteazu, desconsiderăm pe Hașdeu, uităm pe Cuza, pe Carol Davilla, îi necinstim pe eroii de la 1877, pe Avram Iancu, pe Brâncoveanu, pe Iancu de Hunedoara, pe Ștefan cel Mare, pe sfinții noștri?
    Ar trebui să credem că mamele ne-au fost, de fapt, tați?
    Negarea totală a ceea ce am fost noi ( cu păcatele noastre, cu lenea, cu dezbinarea...)și permanenta îndoială cu privire la rădăcinile noastre mi se par foarte periculoase.
    Tot căutăm să ne înfățișăm ca niște victime perpetue, fără să realizăm că mare parte din nenorociri ni se datorează numai nouă.
  • +3 (3 voturi)    
   nu cred (Miercuri, 11 decembrie 2013, 8:03)

   DorinMorar [utilizator] i-a raspuns lui rad_prostii

   .........cu asemennea reprezentanti.....
 • +7 (7 voturi)    
  Crede cineva ca se infioreaza (Miercuri, 11 decembrie 2013, 5:10)

  Fu Leng [utilizator]

  votacul uslamist cand vede/aude toate astea? DELOC, e prea preocupat cu botul adanc infipt in galeata cu laturi. Burdihanul daca i se umple....nu prea mai conteaza cu ce, chiar si reziddurile latriniste will do the job.
 • +8 (8 voturi)    
  Poza atasata articolului este elocventa! (Miercuri, 11 decembrie 2013, 6:08)

  hotnewsfil [utilizator]

  Felix il admonesteaza pe Ciuca (ADMONESTÁ, admonestez, vb. I. Tranz. A mustra cu severitate (în calitate oficială); a dojeni aspru (pe un subaltern):
  " 'Comanda la mine, mai baietas! Cum ne-a fost vorba cand te-am facut seful comisiei juridice din parlament si cand te-am facut milionar? Mi-ai promis ca faci niste legi care sa ma spele rapid de toate pacatele. Vad ca te misti ca un melc. Vrei sa intorc foaia?'
 • +5 (5 voturi)    
  si o sa o inghitim si pe asta (Miercuri, 11 decembrie 2013, 7:16)

  Alex S [utilizator]

  o sa o inghitim si pe asta la fel ca si taxa pe carburant. pentru ce trebuie cu adevarat iesit in strada nu iesim...
 • +8 (8 voturi)    
  Felul cum se comporta parlamentarii (Miercuri, 11 decembrie 2013, 8:18)

  ploiesteanu [utilizator]

  certifica parerea lui Basescu despre parlamentul Romaniei. Niste borfasi care fac legi numai pentru ei. Faceti fratilor puscarii si bagati javrele criminalii hotii. Trageti bani grupa mare de la romani dar nu se vede nimic. Sanatatea la pamant, puscarii n-avem, invatamantul la pamant, serviciile sociale 0, singurul gras, infloritor si fara numar, Parlamentul Romaniei.
 • +6 (6 voturi)    
  dar este perfect logic! (Miercuri, 11 decembrie 2013, 8:52)

  hot news [utilizator]

  Nu zic ca e bine, sau ca asa este normal, insa e LOGIC: de ce intri in Parlament? Ca sa ai imunitate cind furi! Evident ca vei avea tot interesul sa promulgi o lege care sa te puna definitiv in afara razei de actiune a justitiei!
 • +6 (6 voturi)    
  tara si boborul (Miercuri, 11 decembrie 2013, 9:18)

  easy [utilizator]

  imi pare ca tara asta frumoasa si atat de primitoare nu e locuita de cine trebuie, in locul nostru cred ca ucrainienii, grecii sau chiar bulgarii erau in strada si faceau curat cu parlamentarii astia medievali

  cine va putea sa plece dupa 1 Ianuarie cred ca o va face si asta cu un bilet one way

  mare pacat de sacrificiile generatiilor trecute, au fost uitate si irosite de boborul votant, dar si de blazatii care n-au iesit la vot

  pacat de Romania, merita mai mult
 • +7 (7 voturi)    
  Mare om politic spunea.... (Miercuri, 11 decembrie 2013, 9:44)

  chess [utilizator]

  "a date which will live in infamy!!!" Roosevelt, 7 dec. 1941
  stiti ce a urmat?
  Intrebati Japonia!
  Respectand proportiile ar trebui ca in Romania sa urmeze....
  ... orice ca sa scapam de USL.
  • +2 (2 voturi)    
   gresesti (Miercuri, 11 decembrie 2013, 15:22)

   StefanHD [utilizator] i-a raspuns lui chess

   Gresesti! nu trebuie sa scapam de USL ... sau mai bine zis nu doar de USL... Hotii exista in toate partidele(de la cel mai mic la cel mai mare) ... din pacate ne meritam soarta. primim ce votam(sau ce nu votam in cazul ROMANIEI) Imi pare rau pentru bunicii/parintii/prietenii nostri care au suferit/murit la revolutie... noi tot ce facem acum este un singur lucru... ii calcam in picioare cu rabdarea noastra. Din pacate asa suntem noi romanii ... decat sa ne preocupe viitorul nostru ... mai bine ascultam salam si stam pe facebook  ... dar viata merge inainte. Este trist dar adevarat. Noi cei tineri presupun ca asteptam ca oamenii batrani sa dea startul pentru o noua revolutie insa suntem niste idioti ... ei au facut`o deja ... acum este timpul nostru ca sa facem ceva mai bun pentru viitor nostru.
 • -1 (5 voturi)    
  Puterea votului (Miercuri, 11 decembrie 2013, 9:49)

  catalin72 [utilizator]

  Puterea e inca la noi ,voturile sint la noi !Sansa ar fi o noua incercare de demitere a Presedintelui ,dar trebuie sa iesim la vot !
  Desigur ,si USL-ul stie asta si va incerca s-o evite ...sau sa foloseasca reteta Dragnea de la referendumul din 2012
 • +6 (6 voturi)    
  Dinescu si Tanase (Miercuri, 11 decembrie 2013, 9:56)

  Sani [utilizator]

  Ma intreb ce fac turbulentii mai sus amintiti, mari "democrati" de felul lor, care loveau la tv tot ce misca contra USL.

  Au disparut mai apoi...acum ce fac marii "disidenti" din perioada "Dictaturii basesciene"?

  Aud, bai POETI DE CASA ce pozati ca mari disidenti!
 • +7 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 11 decembrie 2013, 10:01)

  [anonim]Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by