Presedintele formatiunii Forta Civica (FC), Mihai Razvan Ungureanu, invita conducerea Partidului Popular European (PPE), intr-o scrisore trimisa la Bruxelles, sa medieze o discutie la care sa participe "toate acele formatiuni care doresc sa adopte programul electoral al PPE la alegerile din mai 2014", informeaza Agerpres. In document, liderul FC sustine ca o competitie intre partide surori este "ineficienta si determina slaba opozitie pe care dreapta o face in acest moment".

"Am trimis o scrisoare catre presedintia Partidului Popular European, invitandu-i la Bucuresti la inceputul anului 2014. Am incredere in maturitatea partidelor cu mai multe experienta politica decat Forta Civica sa inteleaga ca, orice diferende am avea acasa, influenta viitoarei reprezentari a Romaniei la PPE va fi data de masura actiunii noastre comune. A sustine o strategie izolationista este, prin efect, o strategie anti-romaneasca. Daca sub umbrela PPE vom reusi sa ne asezam cu totii la aceeasi masa, poate ca vom avea acele discutii deschise si transparente despre care vorbim de atat de mult timp fara a vedea nimic concret intamplandu-se", arata Mihai Razvan Ungureanu intr-un comunicat transmis presei.

Sursa mai arata ca, in respectiva scrisoare, este precizat faptul ca de acest demers vor fi informati presedintele Traian Basescu, dar si presedintii PDL, UDMR, PNTCD, PMP si PER.

"Imi pare rau sa vad ca aceste calcule politice si strategii ramase fara raspuns de unificare a dreptei au furat aproape un an agenda publica. Am cazut in aceasta capcana a calculelor politice in detrimentul dezbaterilor pe subiecte reale. (...) Dupa intalnirile pe care le-am avut recent la Bruxelles, am inteles cu atat mai mult ingrijorarea cu care conducerea PPE priveste lipsa de actiune a opozitiei din Romania. (...) Sper ca acest demers va fi privit pozitiv de PPE si de partidele de centru-dreapta din Romania", mai sustine Ungureanu, adaugand ca, in Parlamentul European, eurodeputatii FC vor sustine agenda si politicile PPE.