Presedintele partidului Forta Civica se declara dezamagit de procesul de unificare a dreptei romanesti si spune ca demersurile sale in acest sens incep sa semene a cersetorie. El se plange de "amanarea continua a discutiilor pana dupa europarlamentare" si avertizeaza ca liderii PPE sunt "iritati si ingrijorati de ceea ce se intampla in dreapta romaneasca". Candidaturile pe liste separate ale reprezentantilor dreptei la alegerile europarlamentare ar putea duce la un esec care sa afecteze PPE, a explicat fostul premier in emisiunea "Impartial" de la Digi24.

"N-as vrea ca Forta Civica sa cada intre scaune", a declarat Mihai Razvan-Ungureanu, care s-a plans ca dupa un an de cand a facut apel la o unificare a dreptei a constatat o "incapacitate" de a-si mai asuma cineva o victorie in conditiile in care dreapta nu-si gaseste ritmul.

"Am senzatia ca am pierdut din vedere obiectivele propriului meu partid si ale mele (...) Am senzatia ca incerc sa inot intr-o piscina fara apa", a spus liderul Fortei Civice. El a spus ca se astepta la o chemare la dialog, dar s-a lovit de "aroganta, suficienta si calcule mici de partid".

Cu toate acestea, fostul premier s-a declarat dispus sa sprijine o candidatura a lui Catalin Predoiu, primvice-presedintele PDL, la alegerile prezidentiale de anul viitor. El a precizat ca, la randul sau, si-ar dori sa candideze la presedintie, daca este sprijinit.