Prim-ministrul Victor Ponta a salutat decizia Curtii Constitutionale din Republica Moldova de a recunoaste limba romana drept limba oficiala a acestui stat, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Mesajul lui Victor Ponta:

"Am primit cu bucurie decizia Curtii Constitutionale din Republica Moldova, prin care limba romana este recunoscuta drept limba oficiala in Republica Moldova. Sunt extrem de fericit sa vad ca, alaturi de multe decizii si proiecte oficiale, concretizate intre Romania si Republica Moldova in ultima perioada, de astazi ne uneste, la nivelul unei decizii oficiale, si limba pe care o vorbim de veacuri. Romania si Republica Moldova continua, pe aceeasi limba, limba romana, parcursul lor comun, unul care va reusi sa ne uneasca in interiorul spatiului european.

Este o decizie simbolica, ce vine sa completeze vestile bune pe care cetatenii Republicii Moldova le-au primit in ultima perioada. Vorbim aceeasi limba, simtim cu acelasi suflet, asa ca destinele noastre trebuie sa fie comune, in interiorul Uniunii Europene".