Votul final asupra proiectului bugetului de stat si al bugetului asigurarilor sociale pe anul 2014 este asteptat miercuri in Parlament, dupa ce senatorii si deputatii au adoptat marti, cu putin timp inainte de miezul noptii, dupa 9 ore de dezbateri, toate articolele si anexele proiectului de buget pe 2014. Potrivit proiectului, bugetul de stat se stabileste la venituri in suma de 100.932,3 milioane de lei, iar la cheltuieli in suma de 119.254,6 de lei, cu un deficit de 18.322,3 milioane de lei. Birourile Permanente reunite s-au reunit miercuri dimineata, de la ora 10:00, iar votul in plenul reunit asupra proiectului de buget este programat la ora 13:45.

Membrii Guvernului vor fi prezenti miercuri, incepand cu ora 14:00, in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului pentru a asista la votul final asupra legii bugetului de stat si legii asigurarilor sociale pe 2014, a declarat premierul Victor Ponta in deschiderea sedintei Executivului.

Tot miercuri, Parlamentul ar mai putea sa ia act de rapoartele de activitate ale unor institutii precum Autoritatea Electorala Permanenta, SRI, CNCD, CNVM si CSA.

Proiectul de lege prevede si autorizeaza, pentru anul 2014, veniturile pe capitole si subcapitole si cheltuielile pe destinatii si ordonatori principali de credite pentru bugetul de stat, bugetele Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, creditelor externe, fondurilor externe nerambursabile si activitatilor finantate integral din venituri proprii.

Senatorii si deputatii au hotarat, marti seara, in unanimitate, prelungirea programului de lucru pana la epuizarea amendamentelor si a tuturor anexelor la proiectul bugetului de stat pentru anul 2014.