Presedintele Senatului, Crin Antonescu, efectueaza miercuri si joi o vizita oficiala in Republica Moldova, la invitatia presedintelui Parlamentului de la Chisinau, Igor Corman, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

UPDATE (ora 12:55): Crin Antonescu a ajuns la Chisinau si se intalneste, la aceasta ora, cu presedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman. "Contam pe sprijinul Romaniei pentru integrarea noastra europeana", a declarat Igor Corman. "Vreau sa avem o agenda europeana deschisa, asemanatoare cu a vecinilor nostri", a adaugat oficialul moldovean.

Crin Antonescu, la intalnirea cu Igor Corman: "Nu a fost un pas usor pentru Republica Moldova apropierea de UE."

Crin Antonescu la Chisinau: "Romania a indeplinit criteriile pentru Schengen."

In cadrul vizitei, Antonescu va avea intrevederi cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu seful Legislativului, Igor Corman, cu membrii Comisiei Comune Interparlamentare pentru Integrare Europeana, cu premierul Iurie Leanca, precum si cu reprezentanti ai Executivului moldovean.

Vizita oficiala si mentinerea unui dialog direct la Chisinau intre Presedintele Senatului Romaniei si inalti reprezentanti ai Republicii Moldova se inscrie in randul demersurilor intreprinse de catre tara noastra in vederea sustinerii parcursului european al Republicii Moldova si asigurarii continuitatii consultarilor bilaterale in etapa post-Vilnius, se arata in comunicatul citat.