Fostul premier Adrian Nastase a declarat, marti, ca trebuie revizuita Constitutia astfel incat presedintele tarii sa nu mai poata cenzura bugetul de stat si actiunile Guvernului in ce priveste negocierile cu Fondul Monetar International, transmite Agerpres.

"Prin asemenea manifestari mi se pare ca dam imaginea unei tari in care orgoliul primeaza, nu este in ordine, vor plati pana la urma toti romanii. Eu cred ca fiecare dintre liderii actuali trebuie sa-si pastreze fisa postului, iar daca Guvernul greseste va plati. Trebuie revenit in Parlament, la comisia de revizuire a Constitutiei astfel incat astfel de situatii sa nu mai apara. Eu cred in continuare ca ar trebuie sa fie eliminata si situatia in care Curtea Constitutionala a devenit practic a treia Camera a Parlamentului", a spus Nastase la dezvelirea bustului lui Nicolae Titulescu de la Parlamentul European, intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui Basescu in legatura cu bugetul pe anul viitor.

El a adaugat ca nici actuala Constitutie nu prevede ca presedintele are dreptul de a cenzura actiunile Guvernului in legatura cu bugetul, ci are obligatia de a promulga intr-un anumit interval de timp acest proiect.

"Guvernul are dreptul de a-si asuma anumite solutii. Cand vii si dai peste mana Guvernului in ce priveste negocierile cu FMI creezi o foarte mare problema de credibilitate. Cand vor veni data viitoare cei de la FMI vor spune: nu ati ajuns la maturitate, nu va lasa parintii sa negociati, venim peste cativa ani cand veti avea competente sa negociati cu noi, pana atunci mergem la Cotroceni", a mentionat Nastase.