Premierul Victor Ponta a fost intrebat, luni, pe ce se s-a bazat cand a afirmat ca presedintele Traian Basescu a vrut sa "albeasca" terenul din Calarasi. Seful Executivului a raspuns afirmand ca a exprimat o "parere personala" ca si Adrian Vasilescu si ca are "ochi de jurist", informeaza Mediafax.

"A fost parere personala in cadrul unei emisiuni. Important e ca in cadrul Comisiei parlamentare, tot ceea ce tine de discutiile aparute in societate despre aceasta afacere, afacerea Calarasi, in care e implicat presedintele tarii, sa fie analizate si Comisia la sfarsit va face un raport in care preciza tot ceea ce a luat la cunostinta", a raspuns Ponta.

Intrebat pe ce isi bazeaza aceasta parere personala, Ponta a raspuns: "Daca voi fi chemat in fata comisiei, spun. Mi-am exprimat o parere personala, ca si domnul consilier Vasilescu. Am ochi de jurist, asa".

Intrebat daca are informatii in acest sens, Ponta a raspuns: "Nu, repet, am ochiul de jurist".

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Romania TV, ca, dupa parerea sa, presedintele Traian Basescu avea terenul de la Calarasi de mai multa vreme, dar ca acum a decis sa il treaca in proprietatea familiei sale. "Eu cred ca avea acest teren demult si acum a vrut sa il albeasca, ca sa va spun direct. (...) Spre finalul mandatului s-a gandit sa treaca cumva pe numele familiei niste proprietati pe care probabil ca lucra mai de mult la ele."