Presedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Vasile Blaga, a declarat, sambata, ca nu va cere niciodata membrilor PDL sa il voteze pe Crin Antonescu la functia de presedinte al Romaniei deoarece liderul liberal, "alaturi de Nastase, este singurul politician care a incercat sa distruga PDL", transmite Agerpres.

Vasile BlagaFoto: Agerpres

"In niciun caz si niciodata nu va voi cere sa il sprijiniti pe Antonescu. Nu e vorba de Antonescu care in 2012 dadea lovituri de stat? Nu e vorba de Antonescu care, spre nesansa lui, a stat sase saptamani la Cotroceni si s-a vazut cate parale face? Daca dormea, filosof ramanea", a afirmat Blaga.

Liderul PDL sustine ca formatiunea pe care o conduce va participa singura in alegerile europarlamentare. El recomanda tuturor formatiunilor politice de dreapta sa "isi masoare fortele" la urmatoarele alegeri, iar la functia de presedinte al Romaniei sa desemneze un candidat comun.

"Noi nu din aroganta spunem: hai sa ne masuram fortele si dupa aceea, la alegerile prezidentiale, vom merge cu cel mai bine clasat candidat al dreptei, ca avem intelepciune si minte", a precizat Blaga, care este convins ca viitorul candidat al dreptei la Presedintie va fi Catalin Predoiu.

Presedintele PDL le-a cerut membrilor partidului sa depuna toate eforturile ca Presedintia "sa nu ajunga pe mana stangii".