Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, spune ca parlamentarii PSD de Iasi vor relua demersurile pentru ca ziua de 24 ianuarie sa fie declarata sarbatoare nationala, dupa ce o tentativa similara a esuat in urma cu doi ani, Nichita adaugand ca a vorbit cu premierul Victor Ponta si are sprijinul acestuia.

Presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca parlamentarii de Iasi ai PSD vor relua demersurile legislative pentru ca ziua de 24 ianuarie sa fie declarata sarbatoare nationala, precizand ca va fi depus in Parlament un proiect de lege in acest sens, transmite Mediafax.

"Este necesar si oportun ca romanii sa nu uite istoria lor si sa nu uite rolul celor doua provincii, Moldova si Muntenia. Am vorbit cu parlamentarii de Iasi care sa depuna din nou proiectul la Parlament", a afirmat Gheorghe Nichita.

Primarul Iasiului a declarat ca a discutat joi si cu premierul Victor Ponta despre acest demers si ca are sprijinul acestuia.

"I-am cerut sprijinul si a fost de acord. Daca exista sustinerea PSD si probabil a USL, putem face si acest proiect de lege", a spus Nichita.

El a precizat ca declararea zilei de 24 ianuarie sarbatoare nationala nu inseamna doar ca va fi o zi libera in plus.

"Nu e vorba de zi libera aici. Oricum pe 24 ianuarie nu se lucra nicaieri", a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Nichita a avut o initiativa similara si in anul 2010, cand parlamentarii de Iasi ai PSD au depus un proiect de lege pentru ca ziua de 24 ianuarie sa fie declarata sarbatoare nationala.

Initial, proiectul a fost adoptat de Senat, dar ulterior, in octombrie 2011, a fost respins de Camera Deputatilor.