Social-democratii si liberalii continua sa se atace reciproc in teritoriu. Liderul PNL Botosani, Florin Turcanu, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, ca impreuna cu PDL il vor schimba din functie pe viceprimarul PSD. Si la Galati si Braila relatia PSD-PNL este deteriorata, in conditiile in care pesedistul Bunea Stancu sustine ca exista o lupta surda intre cele doua judete iar liberalii " pun bete in roate" in proiectul construirii unui nou pod peste Dunare.

Viceprimarul social-democrat al municipiului Botosani, Cosmin Andrei, va fi inlocuit din functie luna viitoare, a anuntat presedintele organizatiei PNL Botosani, Florin Turcanu, citat de agentia Agerpres. Liderul liberal se bazeaza pe o majoritate formata de PNL si Partidul Democrat Liberal.

"Vom initia un proiect de hotarare privind demiterea viceprimarului Andrei si numirea unui nou viceprimar, ca sa primeasca oamenii in audienta. Primaria Botosani va avea doi viceprimari liberali", a declarat Turcanu.

Declaratiile vin la scurt timp dupa ce presedintele executiv al PSD, Ovidiu Portariuc, a acuzat PNL ca tradeaza Uniunea Social Liberala.

Cateva judete mai jos, pesedistii din Braila se cearta cu liberalii din Galati pe tema construirii unui pod peste Dunare. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca administratia locala a Galatiului, condusa de liberali, blocheaza proiectul de construire a mult discutatului pod peste Dunare.

"Ne-am cam lecuit cu Galatiul sa mai facem ceva. In afara sa ne puna bete in roate, nu s-a intamplat nimic. Dar absolut nimic. Tot ei blocheaza si proiectul Pod peste Dunare, cu diferite metode de doi bani. Marius Stan (n.r.primarul Galatiului) vrea sa faca tunel pe sub Dunare. Daca ar fi asa de bune tunelurile pe sub ape, le-ar face toti din Europa.

Europenii sunt mai destepti si mai practici decat noi si le fac suspendate. In loc sa punem cu totii umarul sa facem acest pod suspendat, care este agreat de toata lumea si are studiu de fezabilitate de un an si ceva, facut de BERD, stam si pierdem timpul', a declarat Stancu.

Gheorghe Bunea Stancu a mai spus ca din aceasta 'lupta surda' dintre Braila si Galati nu castiga nimeni, dimpotriva, toata lumea pierde.

"Ne lovim de neputinta noastra de a avea o directie comuna. Nu avem pod peste Dunare, nu avem aeroport, nu avem un drum corect intre Braila si Galati, asa cum ni-l dorim, nu avem o directie pentru crearea unei parc industrial intre Braila si Galati ca, Slava Domnului, avem atata teren. Nu avem nimic', a completat Stancu.

In luna mai premierul Victor Ponta i-a felicitat pe reprezentantii autoritatilor locale din judetele Braila, Galati si Tulcea pentru ca au lasat orgoliile deoparte si cazut de acord in ceea ce priveste locatia unde va fi amplasat podul peste Dunare.