Corneliu Vadim Tudor a fost repus in functia de presedinte al Partidului Romania Mare (PRM), printr-o decizie de joi a Tribunalul Bucuresti care nu este insa definitiva, dupa ce in 27 iulie, la un congres organizat in Alba Iulia, s-a decis excluderea sa din formatiunea politica, relateaza Mediafax.

Decizia luata de judecatorii Tribunalului Bucuresti poate fi atacata cu apel.

La dezbaterile din acest dosar, Vadim Tudor a sustinut ca a fost exclus in mod ilegal din partidul pe care l-a infiintat.

"Acestia sunt niste oameni care vor sa fure creatia mea, opera mea. I-am dus de patru ori in Parlamentul Romaniei si de patru ori in Parlamentul European. I-am facut deputati, senatori si primari si acum, cand nu mai am ce sa le ofer, s-au coalizat impotriva mea", s pus Vadim Tudor, in fata instantei, la termenul din 29 octombrie.

La 27 iulie, in cadrul Congresului PRM organizat la Alba Iulia, s-a hotarat excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor, prin vot deschis, inregistrandu-se doar patru voturi "impotriva" si trei abtineri, din totatul celor aproximativ 700 de delegati prezenti.

Tot atunci, Gheorghe Funar a fost ales in functia de presedinte al PRM, cu 530 de voturi din cele 667 valabil exprimate.