Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, merge la Summitul Parteneriatului Estic cu aceeasi aeronava cu care pleaca presedintele Traian Basescu, edilul de peste Prut declarand joi, pe aeroportul Henri Coanda, ca reuniunea de la Vilnius inseamna pentru Republica Moldova "intrarea pe drumul cu un sens unic" care duce spre UE. "Summitul de la Vilnius cu siguranta reprezinta pentru Republica Moldova intrarea pe drumul cu un sens unic care duce spre Bruxelles si spre o viata mai buna si spre tot ce inseamna standarde europene", a afirmat Chirtoaca. Intrebat cum se face ca il insoteste pe seful statului roman in aceasta deplasare, el a raspuns ca asa a potrivit lucrurile "Sofia cea mica" - nepoata presedintelui, fiica Elenei Basescu, potrivit Chirtoaca.

Dorin ChirtoacaFoto: AGERPRES

Declaratia lui Chirtoaca vine in contextul in care in presa a circulat, in ultima perioada, zvonul ca primarul Chisinaului ar urma sa fie nasul Sofiei Anais, prima nepoata a lui Traian Basescu. Informatia nu a fost confirmata pana acum de familia presedintelui Romaniei.

Pe 28 si 29 noiembrie, la Vilnius, Republica Moldova semneaza Tratatul de liber schimb cu Uniunea Europeana.

Dorin Chirtoaca a subliniat, joi, la plecarea de pe aeroportul Henri Coanda, ca Republica Moldova intra pe acelasi drum pe care l-a inceput si Romania cu ani in urma.