Parlamentarii de la putere si din opozitie din Comisiile de Buget-Finante au avut, miercuri seara, in debutul dezbaterilor bugetului pe 2014, schimburi repetate de replici dure, acuzandu-se, reciproc, ca sunt prosti, penibili si mincinosi, dar si ca si-ar fi cumparat titlurile universitare, relateaza Mediafax.

Andreea PaulFoto: Agerpres

Totodata, parlamentarii au folosit, in schiburile de replici si termeni precum "preludiu" sau "perversa".

Primul atac frontal i-a apartinut deputatului PDL Andreea Paul, care a spus ca "nici pesedistii nu au visat vreodata un ministru de finante mai de stanga ca asa-numitul liberal Chitoiu".

"Asta-i preludiul", a replicat, premonitoriu, social-democratul Vasile Popeanga.

"Va arde de glume sau de joaca... Taxarea e cea mai perversa forma de taiere a veniturilor romanilor", a adaugat Andreea Paul, in acelasi registru.

Dezbaterile au degenerat prima data in momentul in care senatorul PNL Iulian Dumitrescu a luat cuvantul si a spus ca in guvernarea PDL s-au taiat pensiile.

"Aoleu, ce prost esti!", a replicat Andreea Paul, desi nu a deschis microfonul.

Un alt schimb de replici a avut loc intre Andreea Paul si ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Ministrul a fost intrebat de Andreea Paul care este estimarea pentru creseterea economica in 2013. "Cresterea economica la noua luni in 2013 este 2,7%, cea mai mare crestere economica din toata Europa. In 2013 cresterea economica e mai mare decat in 2011", a raspuns Voinea.

La insistentele Andreei Paul, care a repetat intrebarea in mod ostentativ, Voinea a intrebat-o: "Aveti un pix in fata? Notati! 3%".

"Aveti obligatia sa raspundeti, nu sa va jucati", i-a replicat Andreea Paul.

"Doamna lector universitar... doctor. Eu sunt profesor...", a spus Voinea.

"Dumneavostra va bateti cu deflatia ca si cum ati vrea sa va barbieriti cu lingura de lemn. Nu-mi tineti mie lectii de economie, ca sunteti praf", a replicat Andreea Paul.

"Deocamdata eu sunt profesor. Dumneavostra sunteti lector. Eu zic sa mai asteptati", a parat Voinea.

"Deci v-ati cumparat si functia de profesor, asta ne anuntati, da? Deflatia nu stiti ce este. Va puneti mandatul pe masa daca in 2013 nu aveti 3%?", i-a replicat Andreea Paul.

In schimbul de replici dintre Paul si Voinea a intervenit si deputatul PSD Octavian Petric.

"Sunteti penibila, doamna Paul! Penibila sunteti!", a spus Petric.

"A inviat colegul nostru Petric de la Satu Mare. Pentru prima data vorbeste la Comisia de Buget-Finante", a spus Andreea Paul.

"Decat sa vorbesc prostii ca si tine, mai bine tac!", i-a replicat Petric Andreei Paul.

"Pai cum ai deschis gura ai si spus prima prostie", i s-a adresat, la randul ei, Andreea Paul.

In dialogul dintre cei doi a intervenit, la randul sau, si deputatul PSD Vasile Popeanga.

"Nu cred ca o doamna poate sa-si bata joc de o comisie la aceasta ora. De ce sa fiu calm? Sa asist la toate prostiile dumneata? Ai mintit cat ai fost consiliera, vrei sa-ti arat acum? Ai mintit de-au rupt", i-a spus Popeanga Andreei Paul.

"Nu-i adevarat! Ai mintit dumneata aici", a spus Andreea Paul.

In acel moment al dezbaterilor, presedintele de sedinta, senatorul PSD Cosmin Nicula a cerut o pauza cinci minute, acordata pe loc.

Lucrarile au fost reluate dupa cinci minute, cu tonul discutiilor si ritmul invectivelor diminuate semnificativ.

Prima sedinta a Comisiilor de Buget-Finante in care se discuta pe fond proiectul de buget pe 2014 a inceput, miercuri, la ora 17.00. Sedinta a fost suspendata, insa, la un moment dat, pentru ca ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, si ministrul deleat pentru Buget, Liviu Voinea, au plecat la dineul cu delegatia chineza venita la summitul China-ECE, dar s-a reluat incepand cu ora 21.00.