Primul-ministru Victor Ponta considera ca gestul presedintelui de a trimite inapoi bugetul ar fi "un gest irational" si sustine ca, daca se va intampla acest lucru, nu va taia totusi din bugetul Administratiei Prezidentiale, relateaza Agerpres.

"Gestul presedintelui de a trimite inapoi bugetul ar fi un gest irational. Nu s-a intamplat niciodata in 23 sau 24 de ani si nu raspunzi tot cu masuri irationale. Si daca tai din bugetul Administratiei Prezidentiale, la ce-mi foloseste? La nimic. Ar fi un raspuns la un gest de copil tot printr-un gest de copil. Noi vrem sa fim oameni seriosi. Nu se pune asa problema. Evident, imi doresc foarte mult si sunt convins ca pana la urma vom evita aceasta situatie (retrimiterea - n.r.). Avem nevoie de noul buget, pentru a-l pune in aplicare", a declarat Ponta miercuri la Palatul Parlamentului.

El a precizat ca daca bugetul va fi trimis inapoi Parlamentului, vor fi platite pensiile, dar nu in forma majorata.

"Nu pot sa le maresc. Nu pot sa maresc salariul minim. Nu pot sa maresc salariile pentru rezidenti. Nu ca nu le platesc deloc. Eu cred ca avand aceasta crestere economica, avand absorbtia fondurilor europene, avand cresterea exporturilor, trebuie sa simta si oamenii ceva din ceea ce s-a intamplat bine. Deocamdata stam foarte bine in toate cifrele si toate rapoartele internationale, dar eu nu guvernez pentru rapoartele internationale si pentru cifre, ci pentru romani si atunci de la 1 ianuarie prin buget, in sfarsit, pot sa simta si oamenii in buzunarul lor ca e putin mai bine decat a fost inainte. Imi doresc foarte mult ca orbirea politica sa nu impiedice totusi niste lucruri importante pe care le putem face prin noul buget", a afirmat Ponta.