Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, sustine ca nu are nimic de ascuns in ceea ce priveste relatiile sale cu intreprinderea de comert exterior Dunarea, adaugand ca, din punctul sau de vedere, poate fi desecretizata toata arhiva in acest caz. Voiculescu a scris, marti, pe blogul sau despre o declaratie publica a lui Traian Basescu - in care seful statului a afirmat ca presedintele fondator al PC "pune presiune" - si reda un citat: "intuiesc o presiune uriasa a lui Voiculescu. Este o reactie de tip mafiot. Ai vrut sa te atingi de noi, ia sa-ti dam noi tie comisii parlamentare. Este un act de retorsiune pentru Dunarea", potrivit Agerpres.

Dan Voiculescu afirma ca "Confirm, inca o data, ca nu am nimic de ascuns in relatiile mele cu intreprinderea de comert exterior Dunarea. Din punctul meu de vedere, poate fi desecretizata toata arhiva Dunarea'', afirma Dan Voiculescu.

Presedintele fondator al PC mentioneaza ca Theodor Stolojan, care "stie foarte bine activitatea de aport valutar", spunea public ca "operatiunile ICE Dunarea erau de trei feluri: normale, speciale si secrete. Cele normale vizau prestarile de servicii catre diferiti parteneri de afaceri, cele speciale se desfasurau prin intermediul directiilor specializate din fiecare minister, de exemplu Romtehnica, (societate care exporta armament) si cele secrete".

"Eu am derulat cu Dunarea operatiuni normale, de import-export, asa cum am facut-o cu inca 5-6 intreprinderi de comert exterior care functionau legal in Romania anilor '80. Basescu, opreste-te din minciuni!", a mai scris Voiculescu pe blog.