Presedintele Forta Civica (FC), Mihai-Razvan Ungureanu, propune unificarea partidelor de centru-dreapta din Romania sub numele "Blocul Unitatii Nationale" (BUN), se arata intr-un comunicat de presa al partidului amintit. Liderul FC invita reprezentantii formatiunilor de centru-dreapta la discutii privind posibilitatea reunificarii dreptei.

Mihai-Razvan UngureanuFoto: Agerpres

"Am lansat un nou apel catre toate formatiunile de dreapta din Romania. Am trimis o scrisoare presedintilor PDL, PMP, PNTCD, IRL si PER si i-am invitat la o discutie in care sa hotaram daca mai este sau nu posibila unitatea de actiune a fortelor politice de centru-dreapta incepand cu luna ianuarie a anului 2014", a declarat Mihai-Razvan Ungureanu.

Liderul FC propune ca aceasta intalnire sa aiba loc cat mai curand, aratand ca fortele de dreapta si din opozitie "risca sa dezamageasca prin absenta, tacere si dezorganizare, iar singura noastra sansa de a reusi este unitatea de actiune, pentru a pune astfel capat dictaturii USListe".

Ungureanu mai arata ca o "competitie nemiloasa" intre partidele de centru-dreapta nu e in folosul lor.

"Am propus colegilor din celelalte partide politice constituirea unui bloc al opozitiei, a unui Bloc al Unitatii Nationale (BUN), un nucleu de coordonare a actiunilor noastre parlamentare si extra-parlamentare, si am speranta ca la inceputul saptamanii viitoare vom putea stabili un calendar al unor consultari periodice", a transmis liderul FC.