Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca ar fi impotriva nominalizarii lui Mircea Geoana drept "inalt reprezentant" al Guvernului, precizand ca pentru o astfel de functie "trebuie sa fii un om serios".

Antonescu a fost intrebat cum vede informatia vehiculata in presa ca senatorul PSD Mircea Geoana sa obtina titulatura de "inalt reprezentant" al Guvernului pentru proiecte strategice si diplomatie publica.

"Nu cred. Nu a fost numit inalt reprezentant, cand sa fie numit? Trebuia sa fie o sedinta de Guvern. Si ma indoiesc, inalt inalt, dar nu e clar al cui reprezentant, pentru ce probleme si fata de cine. Asta nu mi-e clar, dar nu e un subiect serios, zau", a afirmat Antonescu, citat de Mediafax.

El a fost intrebat daca s-ar impotrivi unei astfel de propuneri de numire. "Sigur ca da, ca trebuie sa fii un om serios ca sa fii inalt reprezentant", a mai declarat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, duminica, intr-o emisiune a postului Antena 3, despre o informatie potrivit careia Executivul ar pregati numirea lui Mircea Geoana in functia de inalt reprezentant al Guvernului pentru proiecte strategice si diplomatie publica.

"De mai mult timp am discutat cat de des am putut cu domnul Geoana toate temele importante de politica externa, pentru ca este una dintre persoanele a carei pregatire, a carei experienta in domeniu nu cred ca le-a contestat vreodata cineva. Si sigur ca simt nevoia, alaturi de ministrul Corlatean, alaturi de consilierii mei de stat, de secretarii de stat ... totusi, o persoana, repet, cu experienta si pregatirea domnului Geoana este extrem, extrem de utila. Si m-am bucurat ca vrea sa ne sprijine in niste lucruri importante", a spus Ponta.