Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta sambata la Alba Iulia ca modificarile privind consiliile de administratie sunt facute pentru "amantele domnilor", "cele care nu sunt trimise in strainatate", informeaza Mediafax.

Vasile BlagaFoto: Agerpres

Blaga a spus ca in timpul guvernarii PDL indemnizatiile din consiliile de administratie au fost plafonate la unu la suta din salariul directorului, care nu putea depasi salariul unui secretar de stat, tocmai ca sa nu fie un beneficiu politic pentru militanti prezenta in aceste consilii.

"In timpul guvernarii noastre tocmai pentru ca, pe de o parte, sa duci oameni competenti acolo, pe de alta parte, sa nu fie un beneficiu politic pentru militanti prezenta in Consiliul de Administratie, era vorba de unu la suta din salariul directorului, care nu putea depasi salariul unui secretar de stat. Iata ca acum vorbim de mii de euro, unde sunt amantele domnilor, cele care nu sunt trimise in strainatate, ca ati vazut, e trimisa la Londra la consulat o doamna din preajma ministrului Marilor Proiecte care are treaba cu engleza cat am eu cu cultul baptist. Nu am, asta nu inseamna ca nu ii respect. Sau este trimisa la Centrul Cultural de la Berlin o alta pupila care are treaba cu germana... nu mai fac comentarii. Aia care nu incap acolo o sa mearga in Consiliul de Administratie de la Nuclearelectrica cu 2.500 de euro pe luna sau mai stiu eu unde", a sustinut Blaga.

Potrivit liderului PDL, USL este "cea mai toxica alianta politica de dupa 1990", care este macinata zilnic de batalii pentru suprematie, functii, bani, iar mai nou "isi pun amantele in cele mai importante posturi, inclusiv in diplomatie".

"Mai nou isi pun amantele in cele mai importante posturi, inclusiv in diplomatie, pe la Londra, dar nu stiu o boaba de engleza, si pe la ICR de la Berlin, dar nu stiu o boaba de germana. Si iata ca acest conglomerat care are 70, chiar 80 la suta acum la Parlament, care are o mare parte din administratia publica romaneasca, care a inceput totul printr-o minciuna, promisiunile din campania electorala, toate li se intorc in cap, ca discutam despre locuri de munca, nivel de trai", a conchis Blaga.

Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului pentru reexaminare ordonanta care permite majorarea indemnizatiilor membrilor AGA ale societatilor in care statul e actionar majoritar, precum si asimilarea remuneratiilor membrilor CA cu cele din companiile cu managament privat.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele Basescu a trimis, joi, Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 26/2013 privind intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici ori majoritari sau detin direct ori indirect o participatie majoritara.

Legea de aprobare a Ordonantei Guvernului 26/2013 a fost adoptata in 22 octombrie de Camera Deputatilor, forul decizional in privinta acestui act normativ.

Premierul Victor Ponta spunea ca indemnizatiile reprezentantilor statului in AGA si CA din companii de stat au fost limitate pana la finele anului 2011, dupa care nu a mai existat o limita superioara pana cand Guvernul nu a impus plafonul de 25%, iar daca ordonanta nu este aplicata, salariile vor creste oricat.