Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, sambata, la Buzau, ca, din momentul in care la Ministerul de Finante a fost instalat liberalul Daniel Chitoiu, colectarea taxelor a ajuns "dezastruoasa", iar daca taxele vor fi colectate mai bine, din 2014 s-ar putea introduce cote regresiva de impozitare. Mircea Geoana a spus ca daca taxele vor fi colectate mai bine, din 2014 exista posibilitatea introducerii cotei regresive de impozitare de 16%, 12% si 8%, potrivit Mediafax.

"Exista o prevedere pe care partidul nostru va trebui sa o puna in aplicare de la anul, cand sper ca va fi mai bine, nu ca in ultimele luni, cand colectarea taxelor a fost deazastruoasa din momentul in care un coleg de-al nostru a fost inlocuit de un liberal la Ministerul de Finante. Daca ne apucam sa colectam taxele mai bine, exista posibilitatea ca in 2014 sa introducem o cota regresiva, cum scrie in programul de guvernare al nostru, al USL, de 16%, 12% si 8%. Acum, cea de 8% sa va spun sincer nu cred ca o putem face acum, dar cea de 12% pentru romanii care au venituri sub 20 de milioane de lei vechi, asta trebuie sa o facem. Diferentierea inseamna reducerea fiscalitatii pentru cei cu venituri mici si modeste. Asta trebuie sa faca PSD intr-o tara europeana", a afirmat Geoana.

Senatorul PSD Mircea Geoana a participat, sambata, la Buzau, la Forumul National Romania Europeana 2014-2012, care a marcat startul precampaniei pentru alegerile europarlamentare, la eveniment luand parte aproximativ 800 de social-democrat din Bucuresti, Buzau, Prahova, Braila, Galati, Caras Severin, Satu Mare, Dambovita si Arges.